In Memoriam Dolf Jonker

Midden jaren tachtig zette Dolf zijn eerste stappen op het Stokroosveld. Samen met Joyce bekeek hij de wedstrijden van Mark van het pupillenteam van Wies en Hernandez. Een paar jaar later ging ook Sandra korfballen. Dolf sloeg geen wedstrijd over. Hij was een graag gezien persoon binnen een unieke groep ouders die wekelijks aanwezig waren.

Na het ontstaan van Futura werd Dolf actief binnen de vereniging. Jarenlang was hij bestuurslid en voorzitter van de kantinecommissie. Met veel enthousiasme en gedrevenheid heeft hij de commissie geleid.

Daarnaast was hij altijd bereid op andere gebieden zijn steun te verlenen. Als technicus stond hij zijn mannetje bij de diverse onderhoudsprojecten. Daarnaast verzorgde hij als chef-kok jaarlijks de Indische maaltijd voor de ouders van de jeugdspelers. Het bekende "Etentje voor vervoerders".

Dolf hield ook van gezelligheid. Menig uurtje is met hem doorgebracht in Futopia met mooie en sterke verhalen en uiteraard heel veel humor. Uiteraard dit alles onder het genot van een alcoholische versnapering. Ook zijn aanwezigheid op de klaverjasavonden ging niet onopgemerkt voorbij. Dolf genoot van het verenigingsleven.

In 2013 moest Dolf zich uit het verenigingsleven terugtrekken. Dit als gevolg van een zware operatie aan Alvleesklierkanker en een lange periode van herstel. Maar Dolf stond bekend als een positief ingesteld persoon en die instelling bracht hem na verloop van tijd terug bij de vereniging.
Een groot voorbeeld voor velen hoe na tegenslag iemand kan terugkomen.

Hij was weer aanwezig op de klaverjasavonden waar hij ook de jaarlijkse maaltijd voor zijn rekening nam. Ook was hij inmiddels lid geworden van de commissie van de "Club van 50". Zijn laatste actie hierbij was de onderhandeling over de nieuwe koffiemachine.

In mei bleek dat de ziekte van vijf jaar geleden weer was teruggekomen en helaas zonder uitzicht op herstel.

We verliezen in Dolf een bijzonder mens. Een enthousiast vader bij wedstrijden van Mark en Sandra en later als schoonvader van Suzanne en Richard. Toen zij hun sportieve activiteiten hadden beëindigd kwamen daar de eerste stappen op Stokroos van zijn kleinkinderen voor in de plaats. Als trotse opa stond hij langs de lijn.

Een mooi, prettig en positief persoon die altijd zijn interesse in Futura heeft behouden zijn onze herinneringen.
Wij wensen Joyce, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe om dit grote verlies te verwerken.

Bestuur K.V. Futura