Contouren samengaan Dubbel Zes en Futura vormen zich.

De stuurgroep is inmiddels driemaal samen gekomen. De contouren van het samengaan van beide verenigingen beginnen zich te vormen.

De eerste twee bijeenkomsten stonden in het teken van kennis maken en bij elkaar in de keuken kijken. Vertellen waar we binnen beide verenigingen tevreden mee zijn en inventariseren wat er anders, of beter zou kunnen? Van elkaar leren door vragen zoals, hoe doen jullie dat? Hoe hebben jullie dat georganiseerd?

Er zijn enkele uitgangspunten bepaald hoe dit proces wordt aangegaan. In de eerste plaats geven we onszelf en impliciet beide verengingen de tijd om samen te gaan. We willen niet onnodig haasten. Wanneer concrete samenwerking nodig is, pakken we dat uiteraard op! Ten tweede willen we het samengaan ambitieus aanvliegen: 1 + 1 = 3! Met andere woorden, niet alleen samengaan, maar ook doorgroeien. In de derde plaats willen we ons breed oriënteren. Dat betekent dat we ons graag willen laten inspireren door ideeën en ervaringen van derden. Daarvoor willen we in gesprek met mensen binnen de korfbalsport, maar ook uit andere sporten en buiten de sport. Als vierde punt willen we een sterke verankering binnen de wijk met bewoners en strategische partners en een maatschappelijk betrokken vereniging. Vervolgens willen we de sterke punten van beide verenigingen behouden en koesteren. Tot slot streven we een hoge participatiegraad vanuit beide verenigingen na. De stuurgroep wil niet de nieuwe vereniging vanaf de eigen tekentafel ontwerpen, maar wil de vormgeving vanuit de leden laten ontstaan.

Dit zijn de kaders waarmee de stuurgroep aan de slag wil. Deze zijn echter niet in beton gegoten, we laten ons graag inspireren. Uiteraard komt dit binnen het bestuur van beide verenigingen aan de orde. Ook heeft de stuurgroep Jos Timmer (Futura) en Paul Verduyn Lunel (Dubbel Zes) als de 'eminence grises' van beide verenigingen uitgenodigd om zo nu en dan de ideeën te spiegelen. Tot slot hebben de leden op de jaarvergaderingen de doorslaggevende stem in de te bepalen koers.

De stappen die op korte termijn nodig zijn, worden uiteraard gezet. Zo hebben de TC's van beide verenigingen het samengaan van beide selecties voor volgend seizoen concreet invulling gegeven en hebben jeugdzaken en activiteitencommissies de gezamenlijke sportdag succesvol georganiseerd. Ook het schoolkorfbaltoernooi was een succes. En er staat nog meer op stapel, zoals gezamenlijke jeugdtrainingen na afloop van het veldseizoen.

De stuurgroep bestaat uit Shirley en Siro van Futura en Bart en Robert van Dubbel Zes. Op dinsdag 7 mei staat het volgende overleg op de agenda waarvoor Jos en Paul zijn uitgenodigd. Mocht je vragen, ideeën, opmerkingen en/of suggesties hebben of ook een keer bij het overleg van de stuurgroep willen aansluiten, dan kun je je uiteraard altijd wenden tot een van de stuurgroepleden. Je kunt ook je vraag stellen of jezelf voor een overleg aanmelden via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Namens de stuurgroep,