F1: Lynx is link

Deze zaterdag speelde we tegen Lynx. Een ploegje met 4 jongens en geen meisjes. Daarbij (bleek achteraf) 1 jongetje die normaal in de E speelt. Wij misten onze sterspeler Sem. Maar uiteraard gingen we vol voor een goed resultaat. Voor de wedstrijd kregen we onze nieuwe kleding. Prachtig en waarschijnlijk waren we er zo van onder de indruk, dat we de eerste 10 minuten vergaten te korfballen.

Lynx begon wel fel en tikte alle ballen die wij gooiden weg. We werden zo overdonderd dat we binnen 10 minuten al 3-0 achter stonden . Tijd voor een PEP-talk en iedereen even wakker schudden. Het ging daarna iets beter en er volgde zelfs een eerste schotkans. Maar Lynx had de smaak te pakken en wist de korf nog een paar keer te vinden. Ook omdat wanneer wij in de aanval waren nog wel eens vergaten dat we ook moesten verdedigen als Lynx de bal weer had.

Nadat Lynx al 7 keer gescoord had, was het Kalle die eindelijk een doelpunt voor ons wist te maken. Het begon met goed samenspelen, waarbij Mylène en Samé al op de korf konden schieten. De bal werd steeds goed afgevangen en Kalle gooide van best wel ver de bal erin. HOERA!!! Bij een stand van 1-8 gingen we even limonade drinken. De koppies hingen, maar de coach was positief: het maakt niet uit hoeveel zij scoren, wij gaan nu ook meer doelpunten maken! En we gaan proberen meer ballen weg te tikken.

De tweede helft begon goed. We zaten dichter op onze tegenstander en kregen daardoor meer ballen. Een lange pass van Samé op Mylène zorgde ervoor dat Mylène kon scoren. Simon kreeg steeds meer de smaak van het wegtikken van ballen te pakken. Hij keek goed naar de bal en tegenstander en tikte zo wel 7x de bal weg! We kregen iets meer grip op de wedstrijd. Alleen jammer van het jongetje van Lynx uit de E.

Hij wist precies waar we heen wilde gooien en tikte ook heel veel ballen weg. Hij kon ook nog eens ver gooien. Hierdoor moesten we veel heen en weer rennen en was Lynx iets beter met het afmaken van de kansen. Toch wist Samé nog 2 mooie doelpunten te maken en scoorde Simon en Benthe ook nog bijna. De wedstrijd ging verloren met 4-13. Helaas, maar niet erg.

We hebben een hele goede 2e helft gespeeld en heel veel geleerd deze wedstrijd. Volgende week gaan we gewoon weer voor de winst.