Jeugdpuistjes 9 september 2017

De C1 was deze zaterdag al vroeg op pad voor hun wedstrijd tegen GKV, maar deze kanjers waren al goed wakker aan het begin van de wedstrijd. Ondanks de regen en dus de gladde bal kwam deze nauwelijks op de grond en werd er goed overgespeeld. De aanval was goed bezig door het lopen van rugkanten en daarna te schieten. Ook de afvang onder de paal zag er goed uit en zorgde ervoor, dat er lange kon worden aangevallen die uiteindelijk tot scores konden leiden. Mar niet alleen in de aanval ging het goed, want ook de verdediging aren de spelers scherp en konden de bal er tussenuit tikken. Daardoor kwam GKV niet tt scoren en wist de C1 ook deze keer de nul tegenscores te behouden. Met een mooie 0-5 overwinning kon de C1 terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Tegen KVS/Maritiem C3 wist ook de C2 een prima wedstrijd neer te zetten. Al direct na de start wist Quinten B. de korf op mooie wijze te vinden en stond het gelijk al 1-0. De aanval was actief en ook de verdediging zat strak in elkaar, waardoor de tegenstander slechts 1 kans kreeg, maar die wisten ze wel te benutten. Gelukkig benutte de aanval hun kansen wel. Aan het eind van de 1ste helft leek de C2 zijn kruit verschoten te hebben, maar gelukkig was het rust bij een stand van 4-1. Na even gerust te hebben en een peptalk van de coaches, bleek in de 2de helft dat dit goed geholpen had en werd het spel van het begin van de 1ste helft weer opgepakt. Dat resulteerde in de eerste overwinning van dit seizoen met een mooie eindstand van 8-1

De trainingsarbeid van de D1 begint langzaamaan zijn vruchten af te werpen, zodat de spelvorm steeds meer body krijgt. Het is beslist iets anders wanneer je moet overschakelen van 4Korfbal naar het korfbal in tweevakken en het ging alweer eens stuk beter dan de vorige week, want de spelers van de D1 leren snel, werken hard en hebben hier gelukkig veel plezier in. Dat harde werken moet natuurlijk beloond worden. Bijvoorbeeld door dat 1-2tje van Jens die een diepe bal naar Rosa gooide en daardoor kon scoren. Een mooie 8-5 overwinning was het resultaat.

De E1 was minder fortuinlijk deze week, vooral ook omdat ze nog niet helemaal wakker waren aan het begin en achter hun tegenstander aanliepen en zelf ook niet vrijliepen. Gelukkig ging het ieder 10 minuten weer een stuk beter en kwamen er kansen. Helaas wilde de bal echter niet door de korf, terwijl de tegenstander wel scoorde. Het verlies van 10-0 betekent wel, dat er de komende week hard getraind moet worden zodat het zaterdag beter gaat.

De E2 begon goed aan de wedstrijd tegen een gelijkwaardig Die Haghe E2, zodat de rust in gegaan werd met een gelijke stand. Na de rust kreeg de E2 vleugels en wist een mooie voorsprong op te bouwen van 4-7. Helaas was de energie aan het eind van de 2de heft afgenomen, waardoor Die Haghe binnen één minuut de stand terug kon brengen naar 6-7. Gelukkig bleek de tijd op en behaalde de E2 een mooie overwinning.

Meestal blijven de spelers van een team als het regent liever binnen, maar niet onze E3. Die staan van meet af aan te trappelen om hun wedstrijd te spelen en gaan dan ook voortvarend van start. De weergoden zagen dat en besloten dan ook maar hun gieters te bewaren voor een later moment bijvoorbeeld bij de wedstrijd van Futura 2 in Vlaardingen. De E3 onderschepte veel ballen en speelde deze snel over waardoor ze binnen 3 minuten al een 3-0 voorsprong hadden opgebouwd. Maar na deze 3 minuten was het feest nog niet voorbij en wisten ze door goed naar elkaar te kijken en prima samen spel er nog voor de rust 6 scores bij te maken. Met een ruststand van 9-0 kregen ze van de coach andere opdrachten voor de 2de helft, namelijk om ruim (open) te spelen en 2 dames of 2 heren onder de korf te gaan zetten, waardoor de mogelijkheden komen om een doorloop te nemen. Maar deze opdracht betekent wel een aanslag op de conditie. Door dit spel maak je het veld groot en moet je dus veel en hard rennen. Ook werden er in de tweede helft nog twee strafworpen toegekend, maar daar moet tijdens de training nog op geoefend worden. De 2 scores na de rust zorgden ervoor, dat met een ruime 0-11 overwinning de punten mee naar huis genomen konden worden. Alle spelers wisten de korf te raken en hebben een prima aandeel in de overwinning gehad.

De F1 had het deze week best wel moeilijk tegen Lynx, waarbij de ploeg uit 4 jongens bestaat waarvan er 1 al in de E-ploeg uitkomt. Neem daarbij het feit dat sterspeler Sem er niet bij was, dan heb je de ingrediënten voor een slechte start. Door het felle spel van Lynx werd onze F1 een beetje overdonderd en stond al snel op een 0-3 achterstand. Het overschakelen van aanvallen naar verdedigen bleek nog een beetje moeilijk zodat Lynx eenvoudig de scores kon uitbreiden. Maar nadat Mylène en Samé door goed samenspel al op de korf konden schieten en de bal steeds goed afgevangen werd wist Kalle de score voor Futura te openen. In de tweede helft kreeg de F1 meer vat op het spel en wist Simon de bal steeds vaker te onderscheppen. Futura wist in de 2de helft 3 maal te scoren en Lynx slechts 5 keer. Dus de 2de helft ging het best goed en beloofd veel goeds voor de komende wedstrijden.
MIOG