Jeugdpuistjes 11 November 2017

Natuurlijk hebben alle teams na de herfstvakantie al fanatiek getraind, maar afgelopen weekend startte officieel de zaalcompetitie voor de jeugd. De C1, E3 en E4 waren nog een weekje vrij, maar voor de rest van de ouders is het mandarijnen pellen weer begonnen!

De C2 mocht het spits afbijten in ons oude vertrouwde Zuidhaghe. Achilles begon super fel aan de wedstrijd, wat de C'tjes een beetje overdonderde. Gelukkig wist Achilles niet tot scoren te komen in hun sterke beginfase. Hierdoor kreeg Futura de kans om door een mooie doorloop van Jasmijn en een schot van Sjoerd op voorsprong te komen. Door wat onoplettendheid in de verdediging lukte het Achilles om een doelpunt te maken. Na de rust konden de Ctjes uitlopen naar 1-5. De C2 liet de teugels wat vieren waardoor Achilles de stand enigszins kon bijbenen. Toch bleef Futura aan de scorende hand en wisten zij met 4-7 de wedstrijd te winnen.

De D1 had de eerste helft de goede spirit te pakken tegen Meervogels D2, een gewaagde tegenstander! De D mist Merel in het veld, die door een blessure aan haar Futura-pees (zoals Anna de achillespees noemt) helaas niet mee kan doen. De D spelers hadden goed getraind op het uitblokken onder de korf, en dat was duidelijk te merken. Ook het voorverdedigen ging hartstikke goed, terwijl ze dit pas één keer getraind hebben! Met een 4-4 ruststand gingen de ploegen gelijk op. De tweede helft hadden de Dtjes het lastiger. De bal ging minder goed rond in de aanval, waardoor er weinig kansen gecreëerd werden. Met nog maar vijf minuten op de klok en één punt voorsprong leek de wedstrijd gespeeld, maar door gehaast spel raakte de D1 de bal kwijt. Hierdoor kregen ze een tegendoelpunt om de oren, waardoor de wedstrijd eindigde met een gelijke stand van 6-6. Maar.. niet getreurd! De Dtjes hebben bij Quinten heerlijke pannenkoeken gegeten en mochten daarna oplopen bij Futura 1.

De E1 speelde moeilijke pot tegen TOP E5. Vooral de eerste helft moesten de Etjes even inkomen. In de tweede helft lieten de E spelers zien wat ze op de training hebben geoefend: het molentje draaien. Door goed samen te spelen en veel te schieten lieten de Etjes leuke spelsituaties zien. Helaas was de tegenstander een maatje te groot en verloor de E met 1-13. De komende weken gaan de Etjes extra hard trainen met verdedigen, zodat ze de tegenstander na de kerst een poepie kunnen laten ruiken!

Ook de E2 moest in de eerste helft even opwarmen tegen Tempo. Het was lastig om goed samen te spelen en ook het verdedigen ging op het begin wat slapjes. Met een 5-4 nipte voorsprong gingen ze de rust in, maar ze waren vastberaden hier meer van te maken. Gelukkig pakte de Etjes dit de tweede helft goed op en wisten ze door goed het molentje te draaien mooie kansen te creëren. Hierdoor scoorden de Etjes in het derde kwart maar liefst vijf keer! Doordat de Etjes na de rust de neuzen dezelfde kant op kregen, haalden ze met 13-8 een prachtige overwinning binnen!

De F1 had het deze week lastig tegen Refleks F1, die op het veld al met ruime scores wonnen. Omdat de tegenstander een stuk groter was en ze ook nog eens van ontzettend ver konden schieten, was het lastig om Reflex bij te benen. Al snel mocht de F een superspeler inzetten, maar ook met een extra speler was Reflex een maatje te groot. De Fjes bleven de hele wedstrijd knokken en gingen steeds beter overspelen, waardoor er toch wat kansen kwamen voor de F. Samé scoorde hierdoor een mooi doelpunt voor de ploeg, maar ook Kalle kreeg een goede kans en zelfs een strafworp mee! De F verloor de wedstrijd met 1-19, maar kon bij de strafworpen wel de winst mee naar huis nemen!