Jeugdpuistjes 13 januari 2018

Het was de week van de return ontmoetingen van de eerste wedstrijden van het zaalseizoen en daarmee kun je iets zien van de trainingsresultaten.

Deze vlieger ging echter nog niet op voor de C2 want daar beginnen de returns pas volgende week. Eerst moesten ze nog even thuis tegen Die Haghe C2 spelen en deze ploegen waren zeker aan elkaar gewaagd, want verdedigend hielden beide ploegen het goed dicht zodat er moeilijk tot scoren was te komen. Dat scoren bereik je wel door wat sneller te spelen, maar dat zat er bij de C2 deze week niet in. Aanvallend ging er dus, door het langzame spel, weinig dreiging vanuit. Hierdoor werd er dus slechts een 3-3 gelijk spel behaald. Komende week gelijk de return tegen dit die Haghe en wanneer jullie dan aanvallend de snelheid er in gooien, dan weet ik zeker dat er een beter resultaat te behalen valt.

De D1 moest wel tegen de Meervogels D2 uit Zoetermeer als return van de eerste wedstrijd die in een 6-6 gelijkspel eindigde. Na die wedstrijd moest onze D1 ook nog eens in het kader van de ZuidHolland Cup aantreden tegen de Meervogels D1 welke wedstrijd met 7-4 gewonnen werd, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Natuurlijk zijn beker weedstrijden niet te vergelijken met werkelijke competitie wedstrijden, zodat we ons richten op de echte returnwedstrijd. In tegenstelling met de vorige wedstrijd was gelukkig Merel weer van de partij en waren de oliebollen uit het lichaam verwijderd, want er werd goed geconcentreerd en sneller gespeeld. Niet alleen in de aanval was er een grote inzet maar ook in de verdediging werd er hard gewerkt. Quinten wist met goed loopwerk en sterke dame in toom te houden en Rosa speelde een lekker pittige wedstrijd. Marijn scoorde wel het mooiste doelpunt van dit seizoen, maar hij kon deze snelle doorloop alleen maar maken, door de goede aangeef van Renzo. Helaas lukte dit een tweede keer net niet. De bal rolde net uit de korf, want anders was de wedstrijd in een gelijkspel geëindigd. Nu werd er met 3-2 verloren, maar ondanks dat werd de Veur in Zoetermeer met een glimlach verlaten. Dank ook aan Emma die inviel en scoorde voor de geblesseerde Jennifer.

Jammer dat de coaches Nima en Jeshe er bij deze wedstrijd van de E1 niet bij waren, want dan hadden we kunnen lezen hoe onze E1 dit seizoen gegroeid zijn. Werden ze de eerste wedstrijd op 11 november van het vorig jaar nog door TOP/SolarCompleet E5 (solar)compleet afgedroogd met 1-13. Deze wedstrijd had TOP er dus duidelijk meer moeite mee. Onze E1 verliet Sassenheim wel met een 6-3 nederlaag, maar de uitslag doet vermoeden, dat er prima werd verdedigd en ook de aanval beter in elkaar zat. Helaas heb ik verder geen informatie gekregen dus moeten ook de trainers gissen naar het verdere verloop van de wedstrijd.

Ook de E2 speelde de returnwedstrijd van 11 november en daar waar het juist bij de E1 beter ging, speelde de E2 een matige wedstrijd. Tempo E3 werd toen nog verslagen met 13-8, maar deze week had de E2 duidelijk meer moeite om tot scoren te komen. In tegenstelling tot de vorige ontmoeting werd er juist nu in het eerste kwartier snel gestart en al direct een voorsprong van 0-3 op gebouwd. Dat betekent natuurlijk niet, dat je daarna rustig achterover kan leunen omdat de buit al binnen zou zijn. Juis dan igt het gevaar van de tegenstander om de hoek en voor je het weet moet je vechten om de winst mee naar huis te nemen. Gelukkig wist de E2 het na de rust weer op te pakken en door mooie wegtrekballetjes te scoren. . Uiteindelijk wist Imke de wedstrijd met een mooi schot op slot te gooien en de 2 punten gingen mee naar Den Haag.

Vorige week ontving de E3 de tegenstander Avanti E4 in Zuidhaghe en wist toen met invallers uit de E2 deze ploeg te verslaan met 10-8. Deze week moesten ze het echter op eigen kracht doen, hoewel Vlinder deze week wegens ziekte vervangen moest worden door Jedidja, die voor het eerst in een andere ploeg moest invallen. Dat alleen al is spannend genoeg, maar ze deed dit super en verdiend de complimenten voor haar spel van de coaches. Avanti E4 is beslist een gelijkwaardige tegenstander maar kwam beter uit de startblokken dan Futura, waardoor al snel tegen een 4-0 achterstand werd aangekeken. Toen dit eenmaal bij de spelers was doorgedrongen wisten ze beter in hun eigen spel te komen. Goed verdedigen van Jessie en mooie aanvallen en scores van Marin, Roos en Keano brachten de stand al gauw op 5-4 en daarna ging het gelijk op. Met rust stond het 7-6, maar ook in de tweede helft bleef het verschil steeds 1 punt. Ondanks het harde werken zat het de E3 niet mee en bleven ze tegen een achterstand aankijken. Hoewel er met 12-10 verloren werd, kunnen ze terug kijken op mooie wedstrijd waarin super gespeeld werd.

Ook de F1 moest tegen de tegenstander van 11 november en daarvan weten we dat we ons verbazen, dat deze ploeg niet hoger is ingedeeld, omdat zij alle wedstrijden met ruime cijfers winnen. Daar kan Refleks wat ons betreft niets van leren, en dat blijkt ook wel want het krachtsverschil is niet gegroeid in het voordeel van Refleks. De tegenstander is een stuk groter en dat maakt het voor onze spelers een stuk lastiger om lange ballen te gooien. Verdedigend deden onze pupillen het best wel goed, want Refleks had er zeker 10 minuten voor nodig om een voorsprong van 5-0 op te bouwen. Het is moeilijk de concentratie vast te houden wanneer je tegenstaander zo veel sterker is, maar ondanks dat de F1 toch een 2de doelpunt te maken. Volgende week gewoon weer de volgende wedstrijd en dit verlies van 24-2 gewoon vergeten.
Actief en Gezond