Koplopers verspelen opnieuw punten; Futura gelijk 22-22

Het afgelopen weekend werd gekenmerkt door verrassende uitslagen. De selectieteams van Futura speelden in Middelburg tegen ONDO, de ploeg waar in de eerste competitiehelft moeizaam 20-18 van was gewonnen.

Na het dramatische 21-19 verlies in de laatste wedstrijd, eind maart in Barendrecht bij hekkensluiter Vitesse, was scheidend trainer/coach Disselköter gebrand op eerherstel.

De juiste toon werd gezet door Futura 2, dat enigszins  verrassend wist te winnen van het hoger geplaatste ONDO 2. Uitblinker deze wedstrijd was Sigi Struyck, die met 3 korven de doorslag gaf in de met 16-18 gewonnen wedstrijd. De bijna 2 meter lange rebounder was deze wedstrijd ook scorend van het allergrootste belang!

Futura 1 keek vanaf het begin van de wedstrijd tegen een kleine achterstand aan. In de beginfase waren de doelpunten schaars, maar na 3-3 in de 15e minuut, liep ONDO uit naar een 10-8 voorsprong bij rust. Kevin Harteveld en Yeshe de Bos vervingen aanvoerder Cyril van Es, die halverwege de eerste helft moest afhaken.

In de tweede helft leek het er even op dat ONDO via 12-8 de wedstrijd vroegtijdig zou beslissen, maar Futura toonde veerkracht en onder aanvoering van topscorers Jelle van Osnabrugge en Tijmen Bolhuis zette Futura de achtervolging in. Ook alle vier de dames hadden met 9 korven een belangrijk aandeel in de strijd.

In de 15e minuut kwam Futura zelfs even op 14-15 voorsprong, maar ONDO herpakte zich en leek bij de stand 22-20 in de 33e minuut de wedstrijd te gaan winnen. Maar dankzij 2 scores van Tijmen Bolhuis in de laatste minuten, wist Futura een 22-22 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Voor Futura scoorden: Jelle en Tijmen elk 5, Anniek 3, Els, Rimmie en Susan elk 2 en Kevin 1 maal.

Bijna de hele wedstrijd achter staan en dan toch een punt mee naar Den Haag, dat voelde goed. Zeker toen bekend werd dat concurrent Tjoba opnieuw verloren had. Tjoba verloor met 20-19 in Moordrecht van het laaggeplaatste IJsselvogels.

Dat betekent dat Futura dankzij dat ene punt de voorsprong op Tjoba en ONDO (Middelburg) tot 3 punten heeft uitgebreid. Ook verrassend was het dat hekkensluiter Vitesse – na de winst op Futura in maart – opnieuw wist te winnen. Nu waren de Barendrechters met 24-20 te sterk voor Roda (Westzaan).

Na twee uitwedstrijden volgen nu twee thuiswedstrijden voor Futura. Op zaterdag 21 april is het Futura – IJsselvogels, aanvang 15.30 uur op het Stokroosveld en een week later komt Twist op bezoek.

Zaterdag 21 april op het Stokroosveld: 14.00 uur: Futura 2 – IJsselvogels 2 en om 15.30 uur Futura 1 – IJsselvogels 1. Futura thuis....dat betekenen zomaar rissoles en sateetjes!! Allemaal komen hoor!