HKV-Ons Eibernest D1- Futura D1 en het onzichtbare Eibertje.

Zaterdag 14 april ging onze D1 op bezoek bij die andere groen-gele club uit Den Haag, hkv Ons Eibernest. Normaal zie ik het groen en geel(van Ado) graag winnen, maar bij de Eibers denk ik daar toch totaal anders over.

Met Jennifer nog geblesseerd en Anna te laat mocht ons E-tje Imke weer invallen. De wedstrijd begon goed met een doelpunt van Quinten, waarna hkv al snel weer gelijk maakte. Bram bracht onze D opnieuw op voorsprong, maar aan het eind van het eerste kwart wist hkv toch weer gelijk te maken.

In het tweede kwart was het verdedigend een puinhoop bij Futura. Vooral de meiden van hkv werden niet goed verdedigd en zij wisten dan ook vier keer achter elkaar te scoren. In de korf waar Futura moest scoren hadden de Eibers stiekem een nest gebouwd, want een onzichtbaar Eibertje duwde elke bal van onze D uit de korf. Na 15 schoten op de korf door de Eibers en 16 schoten op de korf door Futura was een ruststand bereikt van 6-2. Dat moest beter.

In het derde kwart kreeg Futura meer en meer kansen. Imke scoorde de 6-3, maar weer was het een Eiber die uit de weinige kansen wist te scoren. Quinten scoorde daarna de 7-4. Er was nog hoop.

In het laatste kwart was het opnieuw een meisje die scoorde voor de Eibers. Daarna kwam een regen van schoten van Marijn, Jens, Rosa en Renzo, maar het nest werd goed verdedigd door het onzichtbare Eibertje. Toch lukte het Marijn om een keer te scoren. Het laatste doelpunt was voor de kleinste Eiber, waarmee de eindstand 9-5 werd.

Vooral het verschil in schoten was in de tweede helft opvallend. Hkv had opnieuw 15 keer geschoten en nu 3 keer gescoord, maar Futura had wel 29 keer geschoten en toch ook maar 3 keer gescoord. Vooral Jens was de pechvogel. Hij speelde een uitstekende wedstrijd en schoot het vaakst op de korf, maar dat onzichtbare Eibertje in die korf was hem steeds te slim af. De eindstand was 9-5. De scheidsrechter heeft vast medelijden met Jens gehad, want in de uitslag is 9-6 vermeld, maar daar schiet Futura toch weinig mee op. Gelukkig wonnen 's avonds de andere groen-gelen (Ado) ook, dus zijn we toch weer een beetje blij.