Jeugdpuistje 14 april 2018

De F1 speelde hun tweede competitiewedstrijd tegen KVS, een ploeg die gelijkwaardig is aan onze Fjes. De Fjes begonnen slordig aan de wedstrijd en leken nog een beetje te dromen op het vroege tijdstip. Verdedigend werd er te veel ruimte gegeven aan de tegenstander. Dit terwijl de tegenstander er bij ons juist bovenop zat en veel ballen onderschepten. Al snel stond Samé als superspeler in het veld, maar zij kon er tot twee keer toe na een doelpunt direct weer uit! Toch heeft Futura de hele wedstrijd met superspeler mogen spelen, omdat KVS steeds meer uitliep tot een 2-7 ruststand. In de tweede helpt leek de scherpte terug in de ploeg, onderschepte Kalle veel ballen en speelden we goed over naar elkaar. Ook verdedigend werd er een stu meer druk gegeven, waardoor de tegenstander veel moeilijker kon schieten. Met een eigen doelpunt als cadeautje van de tegenstander verloor de F1 helaas met 4-9. Dat wordt een revanche in Scheveningen!

Ook de E1 begon door de vroegte wat slaperig aan de wedstrijd bij VEO. Verdedigend waren de Etjes nog schaapjes aan het tellen, hoewel ze aanvallend onwijs sterk waren! De eerste helft ging het gelijk op tussen de ploegen tot een 6-6 tussenstand. Iedereen deed ontzettend goed z'n best en werkte hard! Helaas duurde de werdstrijd 10 minuutjes te lang. In het laatste kwart van de wedstrijd lukte het de tegenstander om uit te lopen naar 10-8 en haalden de punten binnen.

Onze E2 moest dit weekend tegen Achilles. Achilles staat bekend als een goede ploeg. Er moest dus met overtuiging gespeeld worden om te kunnen winnen. In de begin fase begon Achilles veel scherper, waardoor de E al snel tegen een 3-0 achterstand aan keek. De Etjes speelden slordig en verdedigde niet scherp. Met name de doorlopen van Achilles zorgde voor doelpunten. Dat moest anders, beseften de Etjes, dus moest de aangeef eruit gehaald worden. Dat deed heel het team uitstekend en de tweede helft liet Futura zien dat zij een team zijn die wil winnen en voor elkaar wil werken. Hierdoor wist de E2 de wedstrijd om te gooien naar een overwinning met een eindstand van 5-10!

De E3 speelde afgelopen zaterdag uit tegen KVS. De E begon aanvallend met het spelen van hun eigen spel, in combinatie met een ijzersterke verdediging in de één tegen één. Vlinder was op schot en maakte een aantal mooie doelpunten! Met rust keek de E3 tegen een 4-7 voorsprong aan. Dat klinkt natuurlijk als ' kat in 't bakkie', ware het niet dat het 3e kwart altijd een dipje krijgt. Ook deze week was dat het geval, waardoor KVS langzaam dichterbij kon kopen. Gelukkig herstelde de E3 zich in het vierde kwart en werd de wedstrijd met 9-11 gewonnen.

De E4 speelde een goede wedstrijd tegen Achilles. Achilles speelde goed en snel samen en onze Etjes hadden moeite met de omschakeling van aanval naar verdediging. Daarentegen ging het schakelen van verdediging naar aanval weer hartstikke goed! De wedstrijd golfde hierdoor op en neer en de E stond met rust 1-1 gelijk. Na de rust werden er snel 2 doelpunten weggegeven door onscherp verdedigen. Hierna werd de E4 een stuk sterker en weten zich vlak voor het eind naar 3-3 terug te vechten. Achilles scoort daarna toch nog een keer en de wedstrijd lijkt verloren, maar door goede lange pass van Jedidja op Juul wordt het toch nog 4-4! Dat betekent dat de E toch een welverdiend punt heeft binnengehaald. Fleur speelde haar eerste competitiewedstrijd en deed dit heel erg goed!

De D1 speelde uit tegen HKV Ons Eibernest, wat altijd een lastige wedstrijd is. En wat doe je als je van te voren weet dat je een pittige pot moet spelen? Dan kies je gewoon een andere tegenstander uit! Anna deed dit heel slim, en stond hierdoor op het verkeerde veld! Gelukkig stond Imke klaar om een goede invalbeurt te spelen en kon Anna zich na wat vertraging toch nog bij de ploeg voegen. Verdedigend was de D nog niet wakker, wat er zonde was. Aanvallend liet de ploeg wel zien wat ze konden. Ze kwamen tot goede kansen, alleen lukte het niet deze tot een doelpunt af te ronden. HKV wist hierdoor met net iets meer felheid en een stukje goed geluk de wedstrijd met 9-6 te winnen.

De C1 speelde een goede wedstrijd gespeeld tegen Meervogels C2. Georgia deed hier voor het eerst mee! Aanvallend waren de C'tjes fel en ze zorgden voor een goede aanvalsopzet. Veel kansen werden er gecreëerd, maar ze wilde er maar niet in! Verdedigend gaven de C'tjes de wedstrijd een beetje weg. Doordat er te weinig gecommuniceerd werd, was het overnemen lastig. Hierdoor kreeg de C veel doorlopen om hun oren! Het lukte de Ctjes om goed bij blijven, maar Meervogels maakte helaas net één doelpuntje meer. De wedstrijd werd met 6-7 verloren. Hierdoor blijft het in de poule wel erg spannend: Alle vier de verenigingen hebben 2 punten!

De C2 speelde een spannende wedstrijd tegen GKV. De hele tijd ging het gelijk op. De C'tjes speelden goed en lieten zien duidelijk beter te zijn dan de tegenstander. Ook bij de C2 liep de afronding niet soepel. Er werden veel kansen gecreëerd, maar de bal wilde de korf niet vinden! Hierdoor stond het met rust 1-1. De Ctjes hielden in de tweede helft hun rust, bleven rustig naar kansen zoeken en wisten hierdoor toch tot scoren te komen! De C2 won de wedstrijd met 5-4!