Overtuigende 30-17 winst voor Futura

Futura won zaterdag opnieuw overtuigend. Nu was middenmoter ONDO (’s-Gravenzande) het slachtoffer van de geweldige dadendrang die trainer Erwin Disselköter afdwingt bij zijn team. Geen moment verslappen en ook bij een 23-12 voorsprong een slordige pass vanaf de zijkant luidruchtig afkeurend, met een altijd positief: “De volgende moet beter!!”

In het eerste kwart werd duidelijk dat ONDO ook vandaag niet ging winnen van Futura. In de uitwedstrijd in ’s-Gravenzande had Futura – na een nadelige 8-7 ruststand – nog flink moeten knokken om die wedstrijd met 17-19 binnen te slepen.

2018-05-12 Fut-Ondo 1

Nu was halverwege de eerste helft de stand al 6-2 in Futura voordeel. Els Buitendijk had weer eens zo’n middag waarop ze met scherp schoot. En steeds vanaf eenzelfde punt. De kenners langs de kant stelden voor om er en pleistertje te plakken, zodat ze moeiteloos die ideale plek kon vinden, maar dat heeft Els niet nodig, zo bleek verderop in de wedstrijd. Ook topscorer Tijmen Bolhuis had vanaf het begin het vizier op scherp. Invallers in de basis Leonie Timmer, Reneé Buijs en Lisa van der Geugten leverden een foutloze bijdrage en langs de zijlijn zag good-old Maarten van Dijk dat zijn plaatsvervanger Elmo Noorlander met de week sterker wordt.

En als zo’n wedstrijd dan ook nog eens gefloten wordt door Wouter Watermulder, de Beste Scheidsrechter van het Seizoen (nee, dit verzint Brullo natuurlijk niet zelf .... Beste Scheidsrechter .... poehee .... dit is de deskundige mening van toparbiter Cor Bakker, al decennia lang te vinden op en langs de korfbalvelden), dan kan het niet meer mis.2018-05-12 Fut-Ondo 2

Nadat Futura op 8-3 was gekomen, kakte de boel even een beetje in. ONDO kwam tot 8-6 terug, maar Disselköter schudde op tijd de meute wakker. Heel gek was dat niet, dat inkakken, want ook langs de kant zaten toeschouwers heerlijk in het zonnetje wat te dutten... zonder alcoholhoudende drankjes en rookvrij, want dat is Futura tegenwoordig .... langs de lijn ....

Futura herpakte zich en stoof naar een 12-6 ruststand. Elmo Noorlander plaatste enkele fraaie intercepties, waardoor ONDO niet meer tot een normale aanvalsopbouw kon komen.

In het derde kwart was het snel gedaan met de hoop op beter wat ONDO betrof. Nu was Elmo Noorlander ook scorend zeer effectief en kreeg Futura opnieuw 2 strafworpen van die prima leidende scheidsrechter. 19-9 kreeg applaus: Cyril van Es gooide van achter de verdedigingskorf een pass naar Elmo Noorlander, die achter de aanvalskorf stond; een pass over meer dan 30 meter ... recht in de handjes en hoppa ... Elmo weer raak!!

ONDO kon aanvallend weinig inbrengen en moest verdedigend herhaaldelijk aan de noodrem trekken. Dat ging ten koste van maar liefst 8 strafworpen, waarvan Jelle van Osnabrugge en Tijmen Bolhuis er elk 4 wisten te benutten. ONDO kreeg slechts 1 strafworp te nemen, waarmee aangegeven kan worden dat Futura zowel aanvallend als verdedigend de zaakjes goed op orde had.

2018-05-12 Fut-Ondo 3In het laatste kwart gingen de ploegen scorend redelijk gelijk op, waardoor de kloof niet veel verder groeide. De laatste 2 korven van Futura waren praktisch identiek. Routinier Cyril van Es (en daar kijkt niemand meer van op) scoorde van achter de korf, vanuit de draai, in de lucht en een minuut later deed zijn “junioren-pupil” Elmo Noorlander precies hetzelfde!! mocht van Es – inmiddels 35 en topfit – over enkele jaren afscheid nemen, dan is zijn opvolger bij deze bekend. En zo werd het 30-17.

Voor Futura scoorden Tijmen 7 (4 stippen), Jelle 6 (4 stippen), Els 5, Elmo 4, Lisa 3, Leonie en Cyril elk 2 korven en Chayenne 1 korf.

In een ultieme poging om degradatie te ontlopen won IJsselvogels thuis 18-17 van Vitesse Barendrecht, dat daardoor gedegradeerd is (weet je nog trouwens ... Vitesse-Futura ... die beschamende 21-19 voor Vitesse .... en dan nu degraderen). IJsselvogels zag dat Twist met 19-14 van Tjoba won, waardoor Twist op de veilige 6e plaats, 2 punten boven IJsselvogels blijft staan. Tjoba is  helemaal van het padje... die wisten dit jaar alleen nog maar van Vitesse te winnen .... ONDO (Middelburg) maakte geen fout en won 23-18 van Roda en blijft Futura dus op 3 punten volgen.

De slotfase van de competitie is qua planning erg versnipperd. Eind april had Futura Twist met 26-17 verslagen en afgelopen zaterdag was ONDO dus met 30-17 de pineut. En pas op 26 mei volgt dan Roda (Westzaan) uit en tenslotte de laatste wedstrijd thuis tegen Tjoba op 2 juni .... “maar dan is Futura natuurlijk al lang en breed kampioen”, voegt mevrouw Brullo – optimistisch als zij van nature is – lachend toe. Kom op, 26 mei naar Westzaan, zo ver is dat toch niet?

DNV