Futura schuift ook Velocitas met 18-14 aan de kant!

Na de fraaie 14-18 overwinning vorig weekend op VEO, in Voorburg, was het achttal van coach Erwin Dekker ook afgelopen zaterdag te sterk voor Velocitas. Velocitas was thuis in Leiderdorp gestart met een 12-18 nederlaag tegen De Meervogels (Zoetermeer). Futura sloeg vorige week in de slotfase tegen VEO beslissend toe en startte de competitie in de overgangsklasse dus met een overwinning.

Vooraf is er al ontzag bij de Leiderdorpers, want op hun website is te lezen: “Het tweede duel zal tegen het bekende Futura uit zijn. Misschien een geluk dat er een aantal gestopt zouden zijn en de opvolging bij Futura nihil is, moet gezegd dat we vorig jaar zaal kansloos geweest zijn tegen deze ploeg”.

Ha ja, dat was in het seizoen 2016-2017, toen Futura thuis met 26-15 en uit met 18-23 twee maal duidelijk sterker was dan Velocitas. Dat was het seizoen waarin Futura onder trainer Erwin Disselköter Futura uit de 2e klasse promoveerde ... Velocitas werd toen tweede. Vorig jaar promoveerde Velocitas – net als Futura – overtuigend uit de 1e klasse veld, naar de overgangsklasse.

“Zeg Brullo, ik weet, oude mensen kijken graag terug, maar dit is wel genoeg geschiedenisles voor vandaag ... “kapt mevrouw Brullo de inleiding af.

Nog wel een dingetje: Velocitas heeft hoop, omdat er “een aantal” gestopt zouden zijn bij Futura.... Ja, inderdaad, Rimmie Meijs en Anniek Bosdijk korfballen niet meer bij Futura, en Jelle van Osnabrugge raakte vorige week geblesseerd, maar .... we hebben toppers genoeg! Suzan Spek is nieuw bij Futura, Elmo Noorlander wordt met de week sterker en .... onze hoogvlieger Maarten van Dijk is als nodig paraat en speelde dan ook zaterdag de hele wedstrijd. Want, wat gebeurde er:

Futura ging vals van start .... De eerste aanval had het vizier niet op scherp. Cyril van Es werd sterk verdedigd door Nick van der Zee (ex GKV) en de talloze kansen gingen mis. Er werd bijna 10 minuten lang niet gescoord!! Velocitas kwam op een 0-2 voorsprong. Maar onze tweede aanval zette binnen enkele minuten de zaken recht. Elmo Noorlander schoot direct raak en Suzan Bosdijk zorgde met een doorloper voor 2-2. Velocitas speelde fel op de onderschepping en had daar regelmatig succes mee ... Erwin Dekker maande zijn team tot meer balsnelheid en zuiver passen ... het werkte! De ploegen gingen tot 4-4 gelijk op, totdat topscorer (topscoorster? of zeg je dat niet?) Els Buitendijk er twee inlegde; een doorloop en een omdraaibal, jaja, Els is een sluwe!!

20180915 Futura-Velocitas 3

Toch lukte het Futura niet om afstand te nemen. Zelf teveel kansen nodig en dan ook nog onnodig domme doelpunten weggeven ... knarsetandend zag Dekker – “Rust in die Bal!!” – dat in de laatste seconde Cyril van Es onnodig een strafworp tegen kreeg en de ruststand op 10-9 werd bepaald.

Velocitas startte de tweede helft met een fraaie damescombinatie waardoor de stand 10-10 gelijk werd getrokken. Maar in het derde kwart nam Futura het heft in handen en liep het, ondanks een gemiste strafworp, uit naar een 15-12 voorsprong. Elmo Noorlander groeide in de duels en Tijmen Bolhuis plaatste aan de middenlijn al vliegend een fraaie interceptie. Velocitas kon niet meer tot een goede aanval komen.

In het laatste kwart liep Futura aanvankelijk via treffers van Suzan Bosdijk, Cyril van Es en Els Buitendijk naar 18-12 uit, maar in de laatste minuten kon Velocitas nog iets terugkomen tot 18-14. Topscorer deze wedstrijd was Els Buitendijk met 6 korven. Omdat ook Suzan Bosdijk 4 maal scoorde, was het damesaandeel in de overwinning met 10 korven overtuigend.

20180915 Futura-Velocitas 1Scores voor Futura: Els 6, Suzan en Cyril elk 4, Elmo 2, Tijmen en Maarten elk 1 korf.

Omdat BEP (14-9 overwinning op Die Haghe) en De Meervogels (21-20 tegen VEO) ook wonnen, staan Futura, BEP en De Meervogels met 4 uit 2 bovenaan. VEO, Velocitas en Die Haghe staan nog puntloos onderaan.

Die Haghe is voor Futura de volgende tegenstander. Op zaterdag 22 september is het om 15.30 uur Die Haghe – Futura aan de Baambruggestraat. Dat is om de hoek, dus allemaal komen!!

DNV