Futura C1 weet nu wel te scoren.

Vandaag speelde Futura C1 een thuiswedstrijd tegen Die Haghe C3. Het was nog wel erg vroeg. Bij het inschieten ging alles mis, terwijl er na de eerste wedstrijd zonder te scoren juist op was getraind. Dus moesten de coaches de spelers nog even wakker schudden. Dat hielp.

Nadat de goed leidende scheidsrechter Sandor om 9.15uur het beginsignaal floot, lukte het Quinten al vrij snel de 1-0 erin te schieten. Dat de spelers van Die Haghe geen koekenbakkers zijn, bleek al snel. Ze onderschepten goed de passes en namen het initiatief over. Zowel de meisjes als de jongens van Die Haghe kregen veel schotkansen, maar het was nog wel onzuiver en het duurde lang voordat ze de achterstand hadden omgebogen in een 1-2 voorsprong. Daarna was het de beurt aan Renzo die na een prachtig samenspel met Jens de gelijkmaker erin schoot.

Ook in de tweede helft was Die Haghe beter, vooral in de afvang en de onderscheppingen. Het werd 2-3 en Quinten maakte weer gelijk, maar daarna liep Die Haghe verder uit naar 3-6. Dat kwam vooral door het ingevallen "meisje" van Die Haghe. Hij schoot ze er van afstand wel goed in en maakte daarmee het verschil in de tweede helft.

De Futura-meisjes kregen weinig schotkansen door goed verdedigend werk van die Haghe en Marijn had echt pech met zijn schoten. Quinten scoorde nog wel fraai de 4-6 en dat was ook de eindstand. Die Haghe was beter en heeft dus ook verdiend gewonnen.

Volgende week spelen we, gelukkig een stuk minder vroeg, thuis tegen Fortuna, dat vorige week met 6-2 van Die Haghe won. We kunnen onze borst dus nat maken.