Jeugdpuistjes 15 september 2018

De B1 ging op bezoek bij een geduchte tegenstander, die gemakkelijk tot scoren komt. Dat bleek ook wel toen het al na 5 minuten 2-0 stond. Hoewel de ploeg hard bleef werken en ook de aanval goed organiseerde, konden ze niet voorkomen, dat ze bij rust tegen een 5-2 achterstand aankeken. Na rust maakt de verdediging het Weidevogels behoorlijk moeilijk en weten ze nog slecht 1 keer te scoren. Onze aanval daarentegen bleef azen op een mooie uitslag en nadat de doorloop van Inja en het afstandsschot van Olivier de stand op 6-5 gebracht had, groeide het zelfvertrouwen den bleef de ploeg knokken om toch vooral de gelijkmaker te scoren. En deze wilskracht werd door een mooi schot van afstand door Matthew beloond, waarna Futura met een mooi gelijkspel huiswaarts keerde.

De B2 had niet veel moeite met KVS B3 die maar niet tot scoren kon komen. Het tempo van onze B2 lag hoog en daar volgden dan ook mooie kansen op die goed werden afgemaakt. De mooie acties resulteerde zo in een mooie 3-18 overwinning.

De C1 kreeg Die Haghe C3 op bezoek en speelde een mooie wedstrijd waar het plezier vanaf straalde. De oefeningen vanuit de training om rugkanten te lopen wierp zijn vruchten af. Doordat de tegenstander veelvuldig insprong maakten zowel Quinten als Renzo vanuit de rugkant mooie doelpunten. Verdedigend werden de doorloop acties van Die Haghe goed opgevangen, maar wisten zij toch door afstandsschoten de ruststand gelijk te trekken. In de 2de helft maakte de verdediging het zich erg moeilijk door een verminderde concentratie, waardoor de goede "heer" die tegenover Emma was opgesteld het verschil kon maken den hen de winst van 4-6 bezorgde. Een mooie wedstrijd maar helaas was het niet genoeg.

Futura D1 speelde tegen Dubbel6. Ze kwamen dit weekend niet uit de verf. Ze begonnen wel fel aan de wedstrijd maar op een gegeven moment ging de concentratie achteruit. Ballen werden niet meer gevangen en foutjes werden gemaakt. Gelukkig werd de toegekende strafworp benut en door een mooie wegtrek actie ook nog een mooi doelpunt gescoord, wat de pijn van het 2-5 verlies enigszins verzachtte. Volgende week hopelijk beter.

Ook de D2 maakte het zichzelf in de verdediging, net als de C1, moeilijk door de bal niet goed uit te werken, maar verder verdedigend ging het prima. Ook in de aanval ging het heel goed, doordat het baltempo hoog lag en er goed overgespeeld werd. Daardoor kwamen er mooie kansen die prima werden benut. Een mooie overwinning van 4-3 op KVS D3 was het resultaat.

De E1 speelde thuis tegen Fortuna zonder Jessie die helaas ziek thuis zat. Na een achterstand van 0-3 wist de E1 goed terug te komen naar 3-3. De partij ging gelijk op, waarbij Futura veel kansen niet afronden. De ruststand was in het voordeel van Fortuna. Ook nu weer zakte Futura na rust weer een beetje in. Gelukkig herstelden ze zich weer snel en wisten weer gelijk te komen tot 8-8. Met mooie doelpunten van Keano, Vlinder en Roos. In de laatste minuten wist Fortuna wel hun kansen af te maken en werd de wedstrijd met 8-10 verloren. Ondanks dat er werd verloren hebben ze laten zien wat ze in huis hebben en hoeveel ze in een korte tijd zijn gegroeid als team. Na de wedstrijd was het verlies snel weer vergeten en werd er gezongen voor de jarige Roos.

De E2 heeft een goede wedstrijd gespeeld. Met 3 nieuwe Futuraspelers in het veld, was het toch wel wat spannend! Jenna, Anna en Frederique goed gedaan! Verdedigen was toch wel een beetje lastig, maar daar moeten we nog wel even op trainen! Met 2 mooie doelpunten van Samé en Mylene hebben we helaas de wedstrijd met 2-9 verloren! Maar kanjers, goed gedaan!

De F1 verdiend een groot compliment want alle spelers bleven tot de laatste minuut rennen en goed vrijlopen. Daardoor kon er ook goed samengespeeld worden en invaller Samé scoorde er lustig op lost, zodat een mooie teamprestatie geleverd werd met een winst van 7-5 op Achilles F1