GKV C1 laat Futura C1 lang hopen.

Nog even ter herinnering: de uitwedstrijd tegen GKV ging met wel 8-0 verloren, maar met totaal 41 schotpogingen van Futura en 44 van GKV was Futura nauwelijks de mindere, maar ja………de doelpunten tellen. Er is de laatste weken vaak geoefend op schieten, dus hadden de coaches en spelers van Futura de overtuiging dat ze het GKV knap lastig gingen maken.

De wedstrijd op het zonnige Stokroosveld begon voorspoedig voor Futura. Quinten scoorde met zijn eerste schot op de korf en zo nam Futura brutaal de leiding. Het duurde even voordat GKV langszij kwam door een schot van hun lange jongen. Na de veldwissel scoorde GKV snel de tweede, waarna Jens in no-time de stand weer gelijk bracht. Opnieuw was het Quinten die Futura op een 3-2 voorsprong zette. GKV kreeg meer en meer grip op de wedstrijd en ze schoten vaker op de korf. In deze periode kreeg Futura nog nauwelijks kansen en ging er aanvallend veel mis. Het was dan ook niet verrassend dat GKV uiteindelijk de rust in ging met een 3-4 voorsprong. Bij deze stand was er bij Futura nog het gevoel dat er een goed resultaat in zat.

Futura startte de tweede helft dan ook vol goede moed, maar toch was het GKV dat al snel de 3-5 scoorde. Veldwissel dus met nog 27 minuten te gaan en het wachten was op doelpunten van Futura, dat de eerste helft heel effectief was geweest. Daar kwam helaas niets van terecht, mede omdat er scherper werd verdedigd door GKV. Het spel van Futura werd heel statisch, er was nauwelijks meer enige vaart in de aanval. Jazz, Renzo en Jennifer kregen ieder maar één schotkans en Quinten probeerde vooral met noodschoten van afstand iets aan de stand te veranderen. In het verdedigingsvak ging ook het nodige mis. GKV kreeg volop kansen, maar ging daar enorm slordig mee om. Vanaf de stand van 3-5 heeft GKV wel 37 keer op de korf mogen schieten. Daar ging er gelukkig maar eentje van in. Omdat Futura in de tweede helft helemaal niet wist te scoren, bleven Marijn, Jens, Alice en Anna vrijwel de hele tweede helft in de verdediging staan en werd de eindstand 3-6. Futura heeft deze wedstrijd 33 keer op de korf geschoten (inclusief noodschoten), terwijl GKV wel 75 schotkansen had.

Als we gaan vergelijken met de cijfers van de uitwedstrijd moet je concluderen dat GKV nu stukken beter was dan Futura, maar slecht op schot was.  Zowel de coaches van Futura als van GKV waren na afloop dan ook niet tevreden. Futura moet meer vaart in de aanval gaan krijgen, zodat er meer kansen gaan komen en moet ook beter gaan verdedigen en GKV moet beter op schoten gaan trainen.

Nog één veldwedstrijd dit najaar, tegen Die Haghe C3. De laatste plaats is al een feit, maar laten we toch proberen in de laatste wedstrijd punten te pakken.