Futura wint verrassend 17-18 in Amstelveen!!

Futura heeft zich afgelopen zaterdag knap hersteld van de matige wedstrijd vorig weekend, waar thuis met 15-17 van Pernix werd verloren.

In Amstelveen moest het aantreden tegen KVA, dat de competitie slecht was gestart door met 14-17 van Pernix te verliezen, maar dat vervolgens knap met 25-18 van De Meervogels en daarna met 21-15 van Velocitas had gewonnen.

En Futura was dus – na het gelijke spel 17-17 tegen Die Haghe en het verlies tegen Pernix – zoekende naar de vorm van de eerste wedstrijden.

Coach Erwin Dekker was na afloop duidelijk: “Na een goede eerste helft, werd het in de tweede helft nog erg spannend, maar “Pfff.....” ... precies op tijd zorgde matchwinner Susan Bosdijk met twee treffers voor de overwinning!

De start was uitermate matig. Na twee aanvallen, stond Futura met 2-0 achter! Gelukkig konden Leonie Timmer en Susan Bosdijk de stand gelijk trekken, waarna Cyril van Es via een vrije bal voor 2-3 zorgde. Tijmen Bolhuis was niet af te stoppen en zorgde via schot en strafworp met vier treffers in de eerste helft voor een groot aandeel in de gunstige 9-12 ruststand. Maar volgens Dekker was een magistraal balletje van Cyril van Es, van achter de korf de mooiste, een “echte beauty”.

“We wisten dat ze scherp uit de kleedkamer zouden komen”, zei Dekker, maar Futura kon toch niet voorkomen dat KVA tot 11-12 terugkwam. Futura liep echter weer uit – mede door twee benutte strafworpen van Tijmen Bolhuis – naar 12-15, waarop KVA weer bijschakelde en de kloof terugbracht tot 1 korf: 15-16.

In de slotminuten zorgde MVP Susan Bosdijk voor 15-17 en – nadat het 17-17 was geworden – in de slotminuut voor de winnende 17-18. “Dat was een lekker potje, dus”, volgens Erwin Dekker, die met een goed gevoel de 2 punten in de tas stak.

Voor Futura scoorden Tijmen 6, Susan Bosdijk 5, Cyril van Es 4, Leonie Timmer 2 en Susan Spek 1 korf.

Koploper BEP maakte opnieuw geen fout, door met 19-17 van De Meervogels te winnen. Pernix won opnieuw, nu met 21-19 van Velocitas en Die Haghe leed een forse 11-19 thuisnederlaag tegen VEO. Dat betekent dat BEP ongeslagen met 10 uit 5 aan de leiding gaat en dat Futura nu met 7 uit 5 op de tweede plaats staat. KVA, Pernix en De Meervogels volgen met 6 uit 5. VEO heeft 4 punten en voor Die Haghe (1 punt) en Velocitas (0 punten) ligt degradatie nu al op de loer.

Futura speelt voor de zaalcompetitie nog twee wedstrijden, twee loodzware wedstrijden! Thuis tegen De Meervogels en uit in Purmerend tegen koploper BEP. Maar dus eerst zaterdag 13 oktober, aanvang 15.30 uur: Futura – De Meervogels, thuis op het gezellige Stokroosveld, waar de geur van rissoles je tegemoet waait....allemaal komen hoor!

Nog even dit: uiteraard is korfbal een sport voor “diverse mensen”. Het wordt immers door mannen en vrouwen tegelijk gespeeld.

Maar om de diversiteit te benadrukken en aan te geven dat Echt Iedereen welkom is bij Futura, staan we volledig  achter de AllTogetherChallenge Den Haag, die in juni op het Stokroosveld van start ging. Iedereen – LHBTIQAPC (zoek de betekenis maar eens op!) – kan korfballen bij Futura.

Persoonlijk is Brullo in wezen Panseksueel: die vallen niet op geslacht, maar op het karakter of de persoonlijkheid van de ander!

“Jezelf kunnen zijn, dat wil toch iedereen!”