Jeugdpuistjes 6 Oktober 2018

De B1 zou deze week moeten spelen bij Dijkvogels. Helaas waren er bij beide teams bezettingsproblemen, waardoor de wedstrijd niet gespeeld kon worden. Aankomende dinsdag wordt deze wedstijd met complete teams ingehaald.

De B2 speelde deze week tegen Phoenix, waar ze de vorige keer met 13-1 van hadden gewonnen. Deze week had de B2, in tegenstelling tot de vorige keer, wat moeite met scoren. In de eerste helft creëerde de B2 goede aanvallen, maar het scoren was moeilijk en zelfs een stip werd gemist. Vlak voor rust werd de 2-0 voor Futura gescoord. Verdedigend zat het wel goed in elkaar. 'Het stond als een huis', zijn de woorden van de coach. In de tweede helft bleef het scoren lastig en stond het met nog zeven minuten te gaan 3-0. In de laatste zeven minuten werd de korf wat vaker gevonden, wat een terechte 6-1 overwinning voor de B2 opleverde.

De C1 kreeg deze week GKV op bezoek. De vorige wedstrijd tegen GKV werd met 8-0 verloren, dus de C'tjes moesten hard aan de bak. De C begon fel aan de wedstrijd en kwam al snel op een 1-0 voorsprong, helaas kon de voorsprong niet lang vastgehouden worden. Aanvallend ging het goed bij Futura, er werden goede rugkanten gelopen, maar het uitwerken van de bal naar de aanval was lastig met de lange armen van de tegenstander. GKV scoorde goed mee en ging zo met een 3-4 voorsprong de rust in. In de tweede helft zakten de C'tjes wat in, het tempo in de aanval was laag, waardoor het spel voorspelbaar werd voor de tegenstander. Helaas ging de wedstrijd met 3-6 verloren, maar de C heeft wel gestreden en goed verdedigd. Kijkend naar de vorige wedstrijd ging het een stuk beter!

Futura D1 moest om 11 uur spelen tegen Refleks. Voor die wedstrijd dachten de coaches om de scheidsrechter nog maar even een appje te sturen. Deze had er waarschijnlijk geen zin in want hij/zij wou niet komen en had ook geen vervanging geregeld. De D1 stond dus zonder scheids. Gelukkig werd Otto bereid gevonden om deze wedstrijd goed te leiden.
Het gebeurt vaak, te vaak, dat er geen scheidsrechter is bij jeugdwedstrijden. Zoveel wedstrijden zijn het niet die er gefloten moeten worden. Het kost een uurtje van je tijd en je doet er iedereen een plezier mee. Zonder deze mensen wordt het heel moeilijk. Het zou dus fijn zijn, wanneer je een wedstrijd niet kan fluiten, zelf vervanging te regelen. Zo kunnen alle jeugdteams gewoon hun wedstrijden spelen.
De D1 speelde een slappe eerste helft. Het kwam niet goed uit de verf. Na in de rust een goede beker limo te hebben gedronken en de slaap uit de ogen gewreven te hebben, werd er fel aan de tweede helft begonnen. Ballen werden goed strak en ver gegooid. En uiteindelijk wist de D1 zichzelf nog te belonen door de tweede helft gelijk te spelen. Helaas was dit niet genoeg voor de winst, waardoor Refleks met 6-3 heeft gewonnen.

De D2 speelde tegen Refleks D3. Het aanvallen ging goed, er werden veel kansen gecreëerd, maar de kansen afmaken was wat lastiger. Verdedigend ging het ook goed, helaas werd er soms niet goed opgelet, waardoor de tegenstander kon scoren. Hierdoor werd de wedstrijd met 6-1 verloren.

De E1 speelde vroeg thuis tegen Meervogels. Een wedstrijd die eerder thuis bij Meervogels werd gewonnen. De wedstrijd ging de eerste 5 minuten best gelijk op. Futura E1 moest gewoon even wakker worden. In de aanval werd er goed gespeeld. Vele kansen werden gecreëerd en ook afgemaakt. Mooie doelpunten van Mels die voor het eerst scoorde in de E1! Helemaal top Mels! Ook Jessie wist een mooi doelpunt te scoren. Na rust bleef Futura hun eigen spelletje spelen en Meervogels werd fysiek steeds harder. Gelukkig lieten ze zich daardoor niet beïnvloeden. Met nog meer mooie doelpunten, samenspel en vele mooie kansen van Vlinder wist Futura de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. De wedstrijd eindigde in een mooie 11-4 voor Futura.

De E2 speelde een goede wedstrijd tegen ALO. Er werd snel overgegooid en soms ook mooie diepe ballen. Door het snelle overgooien, werd er veel geschoten, hierdoor heeft Jenna haar eerste doelpunt voor Futura gescoord! Verdedigend deed de E2 het ook goed. Ze stonden goed met de billen naar de paal en er werd vaak tussen gesprongen om de bal te onderscheppen. Met een goede inzet kom je ver en dat heeft de E2 laten zien. De wedstrijd werd met 6-2 gewonnen!

De F1 speelde deze week tegen VEO. De vorige wedstrijd werd met 8-2 verloren. De F wilde dat deze week dus goed maken. En dat hebben ze gedaan. Er werd veel vrijgelopen en veel ballen onderschept. Hierdoor ontstonden er veel kansen, waardoor de tegenstander met een superspeler mocht spelen. Maar ook hierdoor kwam de F niet in de problemen. Goed vangen blijkt nog wel lastig, dus dit is een aandachtspunt voor op de training. De F'jes hadden het duidelijk naar hun zin in het veld en hadden veel plezier. De wedstrijd werd met 7-4 gewonnen!