Futura verliest 23-18 van Die Haghe

Ja, Futura werd weggeschoten in de laatste 10 minuten!! Afgelopen donderdagavond begonnen de Haagse Korfbaldagen, met wedstrijden in de Zuiderpark Sportcampus.

In de eerste wedstrijd wist VEO moeizaam te winnen van Achilles. Na een voordelige 10-11 voor de Voorburgers, wist VEO uit te lopen naar 13-17, maar daarna kwam Achilles tot 16-17 terug. Toen wist Daan de Groot opnieuw de korf te vinden voor 16-18, maar toch lukte het niet aan VEO om verder uit te lopen. Pas in de slim uitgespeelde laatste minuut wist de Groot de eindstand te bepalen op 18-20. Zaterdag speelt VEO de tweede poulewedstrijd tegen Avanti.

Vervolgens was het de beurt aan Futura. Futura trad in poule C aan tegen Die Haghe. Tegelijkertijd startte om 20.45 uur de voetbal bekerwedstrijd Feyenoord – ADO in de Kuip in Rotterdam.

En net als ADO – prachtige 0-1 score van Abdenasser El Khayati – startte ook Futura voortvarend en stond het na 10 minuten op een 3-6 voorsprong tegen Die Haghe. ADO kwam er vervolgens in Rotterdam niet meer aan te pas. Futura deed het beter en bleef tot de rust aan de goed kant van de score: 9-11.

Zelfs tot midden tweede helft stond Futura op winst, maar er waren al vage voortekenen .... Slappe aanvallen, verkeerd timen, slecht afronden .... het liep voor geen meter meer....

Nadat topscorer Cyril van Es (8 korven) voor 16-17 had gezorgd, stokte de Futura productie en liep Die Haghe via 7 korven op rij (!!) uit naar een beslissende 23-17 voorsprong. “Ze schieten kapot slecht”, mompelde men op de Futura-tribune. Inderdaad, kansen zat, alles ging mis!

Pas in de laatste seconde scoorde Cyril van Es vanaf de middenlijn – nog een schotje tot slot, la ma proberen niewaar – de eindtreffer voor 23-18. Een blamage was een feit!

Die Haghe speelt zaterdag 3 november om 20.45 in de Blinkerd tegen KVS/Maritiem, dat in de zaal ook in de overgangsklasse uitkomt. Wint Die Haghe, dan zijn ze door naar d ehalve finale op donderdag 8 november.

Futura speelt maandagavond op 20.45 uur in Zuidhaghe de tweede poulewedstrijd tegen KVS/Maritiem. Dat wordt een zware dobber .... maar “It ain’t over, untill the fat lady sings”, zoals de Fransen zeggen.... Kom allemaal naar Zuidhaghe!!