Spektakel bij beachkorfbaltoernooi C1

Wat een spektakel was het beachkorfbaltoernooi waar onze C op zaterdag 3 november aan meedeed!! Het was een geweldig leuk toernooi in de zandbak van de prachtige Sportcampus in het Zuiderpark. De discomuziek schalde door de zaal, er was veel sfeer en je kon als toeschouwer goed zien dat de deelnemers volop genoten.

Het spel 4 tegen 4 ging razendsnel op en neer en er werd heel vaak geschoten en gescoord, mede ook omdat er verdedigd geschoten mag worden. De kinderen waren fanatiek en met veel plezier aan het spelen.

Toch had het toernooi voor onze C, mede door toedoen van een uiterst zwak leidende scheidsrechter, volgens mij weinig te maken met korfbal. Het leek meer op beachkorfbal-rugby, -judo, of beachkorfbal-vrijworstelen. Er klopte namelijk niet veel van het toepassen van de spelregels. De uitballen werden vaak genomen door degene die het snelste bij de bal was. Als twee spelers tegelijk de bal hadden, won degene die het hardste trok. De reservespelers konden de bal weer in het veld schoppen of gooien naar medespelers, de spelers van één team wisselden zelfs een keer even naar vijf tegen vier. Ook elkaar duwen, tackelen, slaan, de bal gewoon afpakken, duiken naar de bal, het mocht bijna allemaal van deze scheids. Slechts zelden floot hij voor een overtreding of een uitbal. Of hij het nou gewoon niet zag of de spelregels niet kende of er geen zin in had, blijft gissen.  Je beklagen over een beslissing bij de scheids kon niet, want het spel ging alweer verder, dus daar was geen tijd voor. Het spel werd daardoor feller en feller en er gold steeds meer het recht van de sterkste. Dat er geen blessures kwamen, was zeker meer geluk dan wijsheid.

Onze Ceetjes gingen in al dat geweld ten onder. Een compliment voor Anna, die zich niet onbetuigd liet en menig robbertje uitvocht met haar tegenstandsters. Een compliment ook dat onze spelers sportief bleven en zich wel aan de spelregels hielden. Niet dat Futura C1 anders gewonnen zou hebben, maar nu was onze C1 zeker kansloos. En toch genoten onze spelers volop van de zes wedstrijden. Er werd in totaal twaalf keer gescoord. Dat ze desondanks elke wedstrijd verloren mocht de pret niet drukken.

Na afloop kreeg iedereen een zweetbandje als aandenken. Het was een goed georganiseerd toernooi. Zeker voor herhaling vatbaar! (maar volgende keer hopelijk wel met een betere scheidsrechter.)