Futura verliest ook de tweede poulewedstrijd HKD

In Sporthal Zuidhaghe was KVS/Maritiem maandagavond duidelijk letterlijk een maatje te groot voor Futura. Zonder de lengte van Maarten van Dijk en Jelle van Osnabrugge, komen de Futuranen lengte tekort, kan er niet lang genoeg worden aangevallen en als je dan ook nog eens onzuiver afrondt ...dan wordt het 20-31. Want KVS kwam met spelers als Pieter Redelijkheid (4 korven), Youri Nadorp (7 maal raak) en Lynn van der Ende (8 korven!!) en dan kun je het schudden als je niet voldoende druk geeft....

 

Binnen 10 minuten stond KVS al 4-8 voor. KVS-spelers konden regelmatig rustig aanleggen, omdat er te vaak te veel ruimte werd weggegeven. De voorsprong groeide geleidelijk naar een 10-17 ruststand. Toch af en toe wel mooi Futura-korfbal met fraaie bewegingen van Tijmen en een hard blok van Sven. Maar in de afronding niet scherp genoeg...

 

In de tweede helft eenzelfde beeld. Na enkele minuten kwam Jarmo Jongman in het veld bij KVS en toen was Elmo 1,5 kop kleiner en werd het rebounden praktisch onmogelijk. De Futura-aanvallen werden geforceerd en te makkelijk te doorzien, zodat er regelmatig intercepties door KVS werden geplaatst. Met de 8e treffer van Lynn van der Ende kwam de eindstand op 20-31.

 

Na het ronduit teleurstellende  23-18 verlies tegen Dei Haghe, liep Futura dus wederom tegen een fikse nederlaag op.

 

Omdat KVS vorige zaterdag ook al ruim 20-11 van Die Haghe had gewonnen, gaat KVS verder in het toernooi en zal het donderdagavond om 19.15 uur in de HKV/Ons Eibernesthal een halve finale spelen.

Komende zaterdag zal Futura nog wel een oefenwedstrijd spelen in de HKV/Ons Eibernesthal. Die wedstrijd begint om 13.45 uur, maar de tegenstander is nog onbekend. Daarna kan Futura zich vanaf richten op het komende zaalseizoen.

 

Daarin zit het in een zware overgangsklasse poule. In OKD treft Futura o.a. Fiks (na de 18-35 winst op HKV/OE halve finalist in de HKD), VEO en KVS en Achilles. Ook Oranje Wit en Sporting Delta (Beide Dordrecht) en Swift (Middelburg) zitten in de poule bij Futura.

Hou de website in de gaten en kom zaterdags naar de thuiswedstrijden van Futura in Sporthal Zuidhaghe!! Alle steun is meer dan nodig!!