B1 verslikt zich in Danaïden

Eindelijk gaan de wedstrijden in de zaal beginnen. We hebben er veel zin in en na het kampioenschap op het veld hebben we veel vertrouwen in de zaalperiode. Wel andere tegenstanders, zoals ook vandaag. Echter Danaïden heeft maar 23 doelpunten gemaakt op het veld, wij meer dan 40. Ook zien ze er niet zo groot en snel uit, dus zijn er mogelijkheden vandaan.

Toch kan het beeld vooraf aan een wedstrijd heel anders uitpakken. Danaïden is fel en jagen vanaf de 1e minuut op de bal. Wij gaan daar niet goed mee om en dus veel balverlies. Ook laten we simpele ballen net voor onze neus wegkapen, omdat de tegenstander gewoon scherper is. Gelukkig mist Danaïden de eerste kansen en komen we in de 7e minuut via een doorloop van Jasmijn na prima aangeef van Hugo op 0-1. In de 13e minuut komt de tegenstander op gelijke hoogte nadat Abigail verkeerd staat opgesteld onder de korf. Maar 2 minuten later scoort Sjoerd de 1-2 via een korte kans voor de korf na een prima loopactie.

In de 20e minuut onderschept Sjoerd de bal bij de lijn en blijft zijn tegenstander vertwijfeld naar de scheidsrechter kijken. Sjoerd wacht niet en scoort van vlak achter de korf zijn 2e doelpunt. Zijn tegenstander revancheert zich via een wegtrekbal en zo wordt het 3 minuten voor de rust 2-3. Met deze stand dachten we ook te gaan rusten, ware het niet dat Quinten zich in de laatste minuut iets te makkelijk laat passeren en Danaïden op gelijke hoogte komt.

De 2e helft moeten we echt uit ander vaatje gaan tappen. We maken veel te veel plaatsfouten en geven te weinig druk bij het uitwerken van de bal (Danaïden kan telkens via een lange pass de bal naar andere vak brengen). Binnen 7 minuten komt Danaïden op 6-3!! Eerst scoren zij na wederom verkeerd uitwerken van de bal en daarna krijgen we 2 doorlopen om ons oren. Aanvallend ziet er beter uit dan in de 1e helft. Hugo krijgt een strafworp mee na een mooie doorloopactie. Helaas mist Jasmijn deze.

Daarna duurt het heel lang voor er weer gescoord wordt. 5 minuten voor tijd zit Milou niet goed bij haar dame en wordt het 7-3. Een minuut later wordt het zelfs 8-3 door goede wijkbeweging tegen Matthew. Toch doet Futura nog wel iets terug: een omdraaibal van Sjoerd, een strafworp van Jasmijn en een doorloop van Jasmijn brengt de stand naar 8-6. Echter de klok tikt door en er is te weinig tijd om de achterstand ongedaan te maken. Een goede leerschool. Want we waren echt niet minder dan onze tegenstander, maar (zeker in de 1e helft) wel minder scherp.