Tempo C3-Futura C1: het verhaal van ad interim

De eerste wedstrijd van het binnenseizoen bracht C1 naar Alphen a/d Rijn. Ongelukkigerwijs speelde Futura 1 op hetzelfde tijdstip, waardoor de coaches Leonie en Elmo er niet bij konden zijn. Zodoende waren Kees (vader van Quinten) en Petra (moeder van Alice) aangesteld als ad interim coaches. Met dezelfde bezieling als het reguliere duo motiveerden zij de jongens en meiden om tot grootse prestaties te komen.

Dat lukte de eerste helft heel behoorlijk. Tempo kwam weliswaar op 2-0, maar dankzij twee mooie korven van Jens werd de achterstand weggepoetst. Tempo liep vervolgens uit naar 5-2. Mooie combinaties, via de binnenring uit de korf en een voor verdedigen afgekeurde score leverden geen punten op. Dus rusten met 3 punten achterstand. Een analyse van de ad interim turver en schrijver van dit stukje leert dat het had kunnen helpen vaker te proberen te scoren: aantal korfpogingen Tempo 32x, Futura 18x.

De coaches hebben in de rust een goede peptalk gegeven en opdracht gegeven elkaar strakker aan te spelen. Tempo liep echter uit naar 9-2. Jens maakte er met een prachtig afstandschot 9-3 van. Maar wat er daarna gebeurde; de supporter in Kees stond op. Dit vond de scheidsrechter niet prettig en deze sommeerde Kees naar de bank. Quinten scoorde vervolgens nog wel het 4e Futura-punt, maar hiermee werd een 10-4 eindstand niet voorkomen.

Ook in de tweede helft probeerde Tempo veel vaker dan Futura te scoren: 34x tegenover 23x. Mogelijk is dat de boodschap van deze wedstrijd, dat er vaker geschoten moet worden om vaker te kunnen scoren. En het mooiste winstpunt is de bijdrage van Kees en Petra. Beiden hartelijk dank.

PS redactie: Door mailproblemen helaas niet in de skoop opgenomen.
DNV