C1 kan geen vuist maken tegen Velocitas

Gisteren was het Paarse Vrijdag, de dag waarop sommige Futuranen paars droegen om solidair te zijn met mensen die uit de kast komen. En vandaag droegen de Futuranen weer paars, dit keer om alles uit de kast te halen om de tegenstanders te verslaan. Dat dit niet bij elk team lukte, kun je lezen in de Jeugdpuistjes, ik houd het bij het verslag van onze C.

Twee weken geleden had onze C een prima prestatie geleverd door het sterke KZ te verslaan. Dat was vooral te danken aan het goede schot, want in de passing ging er toen wel het nodige mis. Maar daarop was goed getraind, dus er was goede hoop dat de passing nu beter zou zijn.

Dat was ijdele hoop, want de eerste pass van Futura kwam meteen in de handen van een speler van Velocitas. Die speelde de bal direct naar de aanval en nog voordat het merendeel van het publiek wist dat de wedstrijd al begonnen was, stond Futura al 0-1 achter.

Gelukkig maakte Jens kort daarna met zijn eerste schot op de korf van de tegenstander de 1-1 na een mooie actie van Alice. Toch kon Futura geen vuist maken tegen het sterke Velocitas, dat al snel uitliep naar 1-3. Daarna brak een fase aan van veel gemiste schoten op de korf, vooral van de kant van Velocitas. Futura haalde echt wel alles uit de kast, maar er was ondanks de goede afvang van Alice en de onderscheppingen van Jens, veel slordig balverlies en Velocitas verdedigde goed. Het bleef lang 1-3, maar Velocitas wist vlak voor rust toch nog twee keer te scoren.

Na de rust bleef Velocitas de betere ploeg. Het werd 1-6, waarna Marijn met een mooie doorloop de 2-6 liet noteren. Wisselspeler Emma was in de 2e helft goed op dreef en schoot wel zeven keer op de korf, maar de bal wilde er net niet in. (Sorry Susan, maar dat wordt maandag even afzien met die collega ;-) )  Velocitas liep verder uit naar een terechte eindstand van 2-9, vooral dankzij de meisjes van Velocitas die bijna alle doelpunten scoorden. Scheidrechter Sven floot trouwens uitstekend.

Zaterdag 22 december om 11.30 uur is er weer een nieuwe kans om punten te pakken, dan is de uitwedstrijd tegen TOP C4 in Sassenheim.