Futura verliest nipt 22-21 van KVS/Maritiem.

En dus is Futura na 4 wedstrijden nog puntloos, maar niet hopeloos!! “Dit was een hele goeie wedstrijd!” sprak trainer Erwin Dekker na afloop. “Werd Futura tijdens de Haagse Korfbaldagen nog volledig 31-20 weggespeeld door KVS; afgelopen zaterdag ging de wedstrijd 50 minuten lang gelijk op .... totdat in de laatste minuut een Futura-aanval merkwaardigerwijs werd afgefloten door de scheidsrechter ...”

In het eerste kwart gingen de ploegen gelijk op  en na een goed kwartier stond Futura zelfs verrassend met 7-10 voor. Cyril van Es – veteraan in de ploeg met zijn 35 jaar, maar superfit! – had er alweer 5 inliggen!! In het tweede kwart naar de rust toe kwam KVS enigszins terug en bij rust was de stand 10-12. Nog steeds in Futura-voordeel.

Maar ook in de Blinkerd kon Futura de voorsprong niet vasthouden. “We hebben gewoon moeite met een voorsprong vasthouden; dat moeten we er nog uit zien te krijgen. Dat Futura op voorsprong staat, is helemaal niet gek; we zijn gelijkwaardig aan een aantal tegenstanders in deze poule ... “ zo verklaarde Dekker achteraf.

In de tweede helft pakte KVS het slim aan door veel aanvallen op routinier Brian van Deursen te laten eindigen. KVS kwam al snel tot 12-12, maar Els Buitendijk pakte de score voor Futura weer op. Maar toen het in de 10e minuut 14-15 stond, had Futura weer een dipje ... wel niet zo rampzalig als in de wedstrijd tegen Achilles, maar toch... KVS kon 4 maal op rij scoren en deelde een flinke tik uit: 18-15.

Futura toonde veerkracht en kwam toch weer terug. In de slotfase zorgde Susan Bosdijk met haar 6e korf voor 21-21.
Maar toen volgden nog enkele hectische slotminuten. Eerst lukte het Youri Nadorp – sterk aan banden gelegd door Tijmen Bolhuis – om voor 22-21 te zorgen en toen maakte de grensrechter een fout... terwijl Thijmen Bolhuis vrij voor een doorloop ging en daarbij onjuist werd gehinderd maar toch in balbezit bleef, vlagde de assistent zo nadrukkelijk, dat de scheidsrechter affloot, in plaats van de vrije doorloop van Tijmen te laten afmaken....en je weet, Tijmen op de doorloop is haast altijd raak! Daardoor geen gelijkmaker en dus 22-21 verlies. Dat was wel zuur.

Toch was trainer Erwin Dekker ook nu weer positief en ziet zijn ploeg met de week beter functioneren. “Wij gaan nog wel punten pakken”, zo sprak hij zelfverzekerd.

Voor Futura scoorden: Cyril van Es 10 (!!), Susan Bosdijk 6 (!!), Sven Meijs 2, en Tijmen Bolhuis, Susanne Spek en Els Buitendijk elk 1 korf.

Omdat Swift met 36-29 duidelijk de baas was over Achilles en VEO in Voorburg 17-19 verloor van Oranje Wit, is de situatie onderin ongewijzigd. Door de winst komt KVS op 4, maar blijven ze met  Achilles (3 punten), VEO (1) en Futura (0) het rechterrijtje vormen. Sporting Delta bezorgde Fiks de eerste nederlaag door in Dordrecht met 27-23 te winnen. Daardoor staan Sporting, Fiks, Swift en Oranje Wit met elk 6 punten gedeeld aan kop.

Futura 2 leverde een fraaie prestatie door in Rhoon met 15-18 van RWA 3 te winnen en deed zodoende de laatste plaats over aan het puntloze Tjoba 3.

Nu we het er toch over hebben: de klinkendste overwinningen werden behaald door onze B-teams!! Futura B1 verpletterde met 15-2 KIOS B3 en Futura B2 versloeg met dezelfde cijfers, ook 15-2 dus, Phoenix B2.

De jeugd speelt komend weekend nog wel wedstrijden, maar de senioren gaan pas in het nieuwe jaar verder.

Op 12 januari is het in Sporthal Zuidhaghe Futura-feest! Om 14.00 uur Futura 3 – Korbis 3. Dan om 15.15 Futura 2 – Korbis 2 en als klapperrrr om 16.40 uur Futura 1 – VEO 1. Een uitgelezen kans om de eerste punten te pakken!! Allemaal komen hoor!

Maar voordat het zover is zijn daar de feestdagen.

Dan zingen we weer “Vrede op aarde”....en dan denk ik aan een liedje van De Dijk: “dat zou mooi zijn”.... kon je met een liedje maar, de honger laten stoppen, de wapens laten droppen ....”. “Zeg Brullo, gaan we als de dagen korter worden gevoelig lopen doen .... “, zei mevrouw Brullo terwijl ze stiekem over mijn schouder meekeek. Want zo is het vaak...eind december weten we ineens allemaal dat samenwerken en vriendschap noodzakelijk zijn....laten we dat in 2019 proberen vol te houden.

Fijne feestdagen, knetterende jaarwisseling (als je tenminste niet in zo’n vuurwerkvrije zone woont) en gezond tot ziens in 2019!