Jeugdpuistjes 15 december 2018

Deze week is de Skoop en de Jeugdpuistjes wat later dan normaal, maar dat om omdat we de wedstrijd van onze F1 natuurlijk ook nog wilden meenemen. Deze was uitgesteld naar dinsdagavond in dat immense Sportcampus Zuiderpark. En dat alleen al maakt natuurlijk veel indruk, + dat het al laat in de middag was en dan ook nog eens tegen een goede tegenstander. Ze waren er duidelijk niet altijd bij met hun gedachten. Het gooien en vangen dat ze de afgelopen weken oefenden leken totaal vergeten en ook werd er te weinig vrijgelopen. De tweede helft is er wel heel hard gewerkt voor een doelpunt maar hadden we pech met het schot. Zoals gezegd een goede tegenstander zodat met ruime cijfers werd verloren.

De E2 speelde zaterdag bij Fortuna in de Fortuna hal. De wedstrijd ging gelijk op. Stond de E2 weer achter, stonden we 5 minuten later weer gelijk. Met de opdrachten: goed de doorloop verdedigen, snel de bal afvangen, doen alsof je gooit en naar binnen lopen en veel schieten heeft de E2 heel goed gespeeld. Helaas was Fortuna iets beter, waardoor de wedstrijd eindigde in een 9-7 verlies. Na de wedstrijd kreeg de E2 vele complimenten van de coaches want gegroeid dat zijn ze zeker!

De E1 speelde tegen ALO en gingen in de eerste 10 minuten goed van start. Met een 3-0 voorsprong door Roos en Keano en door goed verdedigen liet de E1 zien dat ze echt wel kunnen korfballen. Met veel spelers zijn er veel wissels en moeten we uitvinden wat bij elkaar goed werkt. Met een mooie voorsprong gingen we de rust in. En jawel een doelpunt van Annabel! (1-4).
De 2e helft kregen ze de opdracht om dicht erop te gaan verdedigen. En tijdens de aanval hun eigen spelletje te spelen. Daarin scoorde Vlinder twee mooie doorloopballen en een mooi schot van Roos zorgde voor 3-7. De laatste 10 minuten zakte Futura in en kon ALO terugkomen tot 7-7. Gelukkig scoorde Futura in de laatste minuut nog een mooi punt waardoor de wedstrijd alsnog met 7-8 werd gewonnen. Elke week groeit dit team qua spel en mentaliteit. Toppers

De D2 had het afgelopen zwaar in een moeilijke wedstrijd. Het kostte heel wat moeite om aanvallend hoog tempo te spelen. Verdedigend was de oplettendheid soms niet aanwezig waardoor ze met 4-0 achter kwamen. Maar plotseling kreeg de D2 weer even vleugels en kwamen ze terug tot 4-3, waaronder een mooie score van Frederique die voor het eerst scoorde in de d2. Het werd weer even spannend, maar helaas liep de tegenstander toch weer uit neer een winst van 3-7.

De D1 speelde tegen Achilles D2. Een wedstrijd die op het veld kansloos verloren ging. Nu was het al een veel betere wedstrijd. Ballen kwamen goed aan en er werd samengespeeld op een hoger niveau. Maar ook dit keer was Achilles te sterk, maar kansloos waren ze zeker niet. Nu een mooie kerstvakantie en na de jaarwisseling kijken wat ze nog beter kunnen doen.

De C1 begon slapjes tegen Velocitas dat op de bal lijn verdedigde, waar de C1 heel veel moeite mee had. Verdedigend ging het beslist niet slecht, alleen werd na een onderschepping de bal net zo gemakkelijk weer in de handen van de tegenstander gegooid.
Als de bal de aanval een keer had bereikt, werd deze na 3 passes in de aanval alweer verspild. In het
begin konden ze nog wel meekomen, vooral omdat Jens snel de 1-1 scoorde, maar daarna kwamen we niet aan aanvallen toe
De donderpreek van de coach gedurende de rust hielp best wel, want de eerste 15 minuten van de 2e helft werd er heel goed verdedigd en wisten ze de ruststand van 1-5 aan te houden. Pas na 15 minuten in de 2de helft kon Velocitas pas scoren en dat is zeker een verdienste. De bal werd minder verspilt, maar nog steeds met enige regelmaat aan de tegenstander gegeven. Aanvallend ging de bal meer rond en werd er goed aangevallen, alleen durfden ze het schot niet te nemen. Marijn wist met een mooie doorloop de stand op 2-9 te brengen. 2e helft was een stuk beter maar de komende trainingen hard werken aan het uitwerken, de bal rond laten gaan en een beetje meer vechtlust!

De B2 speelde een goede wedstrijd met hele mooie aanvallen. Ze toverden vele varianten in de aanval uit de hoge hoed die ze op de trainingen ook geleerd hadden. Mede door de strakke verdediging werd er met 15-2 gewonnen van Phoenix.

De B1 speelde een goede wedstrijd tegen een damesteam van Kios. Mooie aanvallen en veel kansen. Het enige waar het in de 1e helft aan ontbrak waren doelpunten. Slechts 3-1 voor bij rust. In de 2de helft deed het team er nog een schepje bovenop. Ze waren lekker fel en onderschepte veel ballen. Aanvallend werd de korf makkelijker gevonden met wederom mooie aanvallen. Ook zij wisten met 15-2 te winnen.

Onze B-teams konden dus met een stand van met 30-4 naar het Kerstgala gaan waar iedereen iets lekkers had meegenomen en er een gezellige boel van werd gemaakt. Tijdens het dobbelspel werd voornamelijk jacht gemaakt op de chocolade maar uiteindelijk een heel gezellige avond door de KidsActief georganiseerd.

Aanstaande zaterdag is er alleen nog een uitwedstrijd voor de C1 tegen Top in Sassenheim maar daarna kan iedereen weer genieten van en heerlijke Kerstvakantie. De trainingen starten dan weer op Dinsdag 8 januari maar op zaterdag 5 januari moeten zowel de B1 als de D1 ook de uitwedstrijd spelen tegen TOP in Sassenheim

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en sportief 2019 toe, dus wees vooral voorzichtig met vuurwerk.