“Gele hesjes” van Top C4 slopen de C1

Vandaag, 22 december, mocht onze C als enige team proberen de eer hoog te houden namens Futura. Daarvoor wachtte de verre uitwedstrijd tegen het beroemde en beruchte Top in Sassenheim.

Het team van Top bestond uit 8 grote meiden, waarvan er 4 opvallende gele hesjes droegen. Dat voelde al meteen bedreigend. De gele hesjes kwamen tegenover onze jongens te staan. Het werd al snel duidelijk dat het een slagveld werd tegen het strijdlustige Top. Fanatiek, fel aanvallend, snijdend en (soms zelfs verdedigd) schietend baanden ze zich een weg door de verdedigingslinie van Futura.  Hoewel Quinten na de 1-0 van Top nog terug wist te slaan door de 1-1 te maken, waren het daarna de gele hesjes die uit 7 schoten wel 5 keer scoorden. Een mokerslag voor Futura dat geen grip kregen op het gele gevaar. Alleen Marijn lukte het om zijn tegenstandster op afstand te houden, maar Renzo, Jens en Quinten kwamen keer op keer een stapje te laat. Na de 6-1 deed Top het iets rustiger aan, maar ook verdedigend stonden de meiden van Top hun mannetje. Onze C kreeg nauwelijks kansen en leidde veel balverlies. Het werd nog 7-1, waarna Quinten eindelijk weer wat schotkansen kreeg en vlak voor rust de 7-2 scoorde.

Na de rust bleef het beeld hetzelfde. De Futuramannen werden belaagd door de gele hesjes, daarbij geholpen door de “meisjes” van Top en ze kregen steeds meer ruimte om te schieten.  Zij scoorden weer 5 keer voordat Jens de 12-3 en de fraaie 12-4 kon scoren.  Jens onderschepte regelmatig de bal, maar Futura raakte hem even snel weer kwijt. Jens kreeg ook nog wat schotkansen van afstand, maar Top bleef de betere ploeg en langzaam liep de score op naar de 16-4 eindstand. Scores: Gele hesjes: 14, andere meisjes van Top:2. Van Futura: Quinten:2, Jens:2. De andere Futuranen werden zo goed verdedigd dat ze nauwelijks kansen kregen en dus ook niet scoorden.

Top won overtuigend de strijd. Vooral de meisjes met de gele hesjes waren onze jongens de baas. Positief om te zien is wel dat de andere meisjes van Top slechts twee keer wisten te scoren tegen de steeds beter verdedigende meisjes van Futura. Nu moeten onze meiden wel vaker op de korf gaan schieten, want: niet geschoten is altijd mis.

Namens de C: Fijne feestdagen en een sportief 2019 gewenst!