Futura B1 start TOP!

Afgelopen zaterdag mocht de B1 al weer de 1e wedstrijd spelen in 2019. Net 2 weken vakantie en geen training gehad. Daarnaast moesten we Jasmijn, Hugo en Bibi missen, die nog niet terug waren van hun vakantie-adres. Gelukkig was er prima aanvulling vanuit de B2 (Inja, Milou, Jesper, Jacha en Tristan), zodat we met maar liefst 9 mensen naar Sassenheim afreisden. Daar wachtte TOP op ons. Een team waar we in december ook al tegen gespeeld hadden en met 15-14 de punten aan hen moesten laten.

Maar zonder invallers uit de C1 is Top B4 een heel ander team en werd het ook een heel andere wedstrijd. Vanaf het begin waren we lekker scherp in de verdediging, tikte we veel ballen weg en onderschepten we ook makkelijk de ballen. In de aanval was het wachten op het 1e doelpunt, maar de scherpte in de afronding misten we. Top nam na 5 minuten onfortuinlijk de voorsprong nadat we met zijn allen de afvang miste en de bal bij een vrijstaande heer terecht kwam. Hij miste niet.... Maar in de 11e minuut wisten we eindelijk te scoren via een doorloop van Sjoerd. Drie minuten later komen we op voorsprong. Na een goede loopactie komt Matthew op een meter of 7 vrij voor de korf en gooit de bal er prachtig in.

Er volgen meer kansen. Paar mooie schoten en doorlopen worden gemist, maar in de 19e minuut gooit Inja er wel een doorloop in. Vanuit de wissel weet Top direct de aansluiter te scoren via een kort kansje vlak achter de korf. 2 minuten voor de rust brengt Milou via een doorloop de marge weer op 2 en vlak voor rust wordt het zelfs 2-5 via een doorloop van Matthew na een prima uitgespeelde aanval!

De 2e helft begint goed. Nadat Inja een doorloop mist is het Tristan die, na een mislukte doorloopactie, in de 3e minuut via een afstandschot de 2-6 op het bord zet. Twee minuten later wordt het zelfs 2-7 via een mooie doorloop van Milou. Top doet direct wat terug via een schotje dicht bij de korf (Tristan, waar was je???). Maar daarna gebeurt er heel lang niets... Er wordt natuurlijk wel gekorfbald en de aanval creëert ook mooie kansen, maar ze vergeten te scoren. Vooral Inja heeft wat moeite met de doorloop, maar ook schoten van de anderen vallen niet door de mand.

Gelukkig staat de verdediging als een huis. Top krijgt maar weinig kansen en de enkele schoten worden goed afgevangen door ons, waardoor wij het meeste balbezit hebben. Toch weet Top vlak voor het einde van de wedstrijd er nog 4-7 van te maken via een iets te makkelijk weggegeven doorloop. Toch een mooie overwinning. Aanvallend leuke acties, iets te weinig gescoord. Verdedigend was het TOP!