Jeugdpuistjes 5 januari 2019

22-12
Terwijl iedereen alvast begonnen was aan de kerstvakantie zonder wedstrijden, moest de C1 als enige team nog een wedstrijd spelen. De C1 speelde een uitwedstrijd tegen TOP uit Sassenheim. De tegenstander bestond uit een team met alleen maar meiden, maar dat is geen reden om het team te onderschatten. De dames van TOP begonnen fel aan de wedstrijd, ze waren erg fanatiek, waardoor snel de 1-0 viel. Maar Quinten kon met een mooi doelpunt de stand weer gelijk trekken. Helaas was TOP hierna te sterk voor de C'tjes en kwam de C met 6-1 achter. Ook verdedigend was TOP erg sterk, waardoor er weinig kansen ontstonden en er veel balverlies was. Met een 7-2 achterstand ging de C de rust in. In de tweede helft bleef de C goed doorgaan, maar TOP was helaas te sterk voor de C van Futura. Er werden toch nog wel twee mooie doelpunten gemaakt door Futura, maar de wedstrijd werd met 16-4 gewonnen door TOP.
5-1
Aan het einde van de kerstvakantie stonden er twee wedstrijden op het programma voor Futura. De B1 moest op bezoek bij TOP. Omdat het nog kerstvakantie was, waren niet alle spelers van de B1 er, maar gelukkig waren daar de spelers van de B2 waarmee het team compleet werd gemaakt. De B begon scherp aan de wedstrijd. Verdedigend waren ze de hele wedstrijd fel op de bal, waardoor TOP veel balverlies leidde en lastig tot aanvallen kwam. Toch werden er een paar doelpunten doorgelaten door kleine foutjes in het verdedigen. Aanvallend draaide het goed bij Futura. Er kwamen veel kansen, waar er ook erg veel van gemist werden, maar toch ging de B met een 5-2 voorsprong de rust in. Na de rust wist de B snel uit te lopen tot een 7-2 voorsprong. Hierna stokte het bij de B in de aanval en lukte het scoren niet meer. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 7-4 gewonnen, een mooie overwinning, al had de B met ruimere cijfers kunnen winnen als ze meer kansen hadden afgemaakt.

De D1 moest afgelopen weekend tegen TOP uit Sassenheim. De vorige wedstrijd tegen TOP werd ruim gewonnen, dat beloofde dus een mooie wedstrijd te worden. Natuurlijk is het altijd spannend of iedereen niet te veel oliebollen heeft gegeten, maar tijdens de voorbespreking spatte het fanatisme en de wil om te winnen er al af. Met afspraken maken zoals scherp beginnen en goed voorverdedigen gingen we de wedstrijd in. Al snel bleek dat voor Futura de vakantie en alle oliebollen geen problemen gingen veroorzaken. Al snel stond de D voor en de voorsprong werd alleen maar verder uigebreid. Met een team dat gemotiveerd is om te winnen en Rosa als topscoorder met 6 doelpunten en Giovanni die buiten gewoon goed speelde, wist Futura D1 de eerste wedstrijd van 2019 te winnen met een stand van 2-13. Een goed begin van het nieuwe jaar en nu doorzetten naar de rest van het seizoen!