Futura verliest weer en raakt verder achterop.

Het is Futura niet gelukt om 2019 te beginnen met een overwinning. Sterker nog, tegen naaste concurrent VEO ging het opnieuw fout in met name de tweede helft.

Net als in de uitwedstrijden tegen Achilles (7-9 voorsprong voor Futura bij rust) en KVS (10-12 voorsprong voor Futura bij rust), lukte het ook afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen het Voorburgse VEO Futura niet om een voorsprong vast te houden.

Na een flitsende start en een 6-1 voorsprong na 10 minuten, haperde de scoringsmachine en sloop er onzekerheid in de ploeg. Na enkele omzettingen in de ploeg van VEO, vonden de Voorburgers plotseling meer strijd en precisie. Enkele minuten voor de rust stond Futura nog 11-7 voor, maar in de slotminuten kwam VEO tot 11-9 terug.

In de tweede helft was het verzet van Futura binnen enkele minuten gebroken. VEO kwam erop en erover en Futura ging forceren. Na 15 minuten stond het 12-16 en was de wedstrijd gespeeld. Futura kon zich niet herpakken en zag de wedstrijd met 15-21 verloren gaan.

Dat is dus de makke: een hele wedstrijd op niveau blijven....het lukte zaterdag weer niet.

Omdat Achilles en KVS/Maritiem met 20-20 gelijkspeelden, vormen de Haagse regioploegen nog steeds het rechter rijtje. KVS heeft 5 uit 5, Achilles heeft 4 punten, VEO nu 3 en Futura staat nog steeds op 0 punten.

Aan kop wist Fiks met 21-24 bij Swift te winnen en speelden Sporting Delta en Oranje Wit in de Dordtse derby 20-20 gelijk. Fiks is nu met 8 uit 5 koploper.

Komende zaterdag speelt Futura om 19.35 uur in Oegstgeest in sporthal de Cuyl tegen koploper Fiks....wellicht tijd voor een stuntje!!