Futura C1 begint spetterend aan 2019

Vandaag, 12-1, was de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Met de onderste plek op de ranglijst in zicht begon onze C toch wel gespannen aan de wedstijd bij KVS C3, dat natuurlijk graag van die laatste plaats af wilde. Vooraf hadden de coaches Leonie en Elmo opdracht gegeven om sneller op de korf te schieten, maar daar kwam door het vele balverlies weinig van terecht. Gelukkig wist KVS daar niet van te profiteren, want ook bij hun ging er veel mis. Even denk je dan: het zal toch geen 0-0 worden?

Maar toen ineens was daar dat prachtige afstandsschot van Renzo (zijn eerste schot): 0-1. Direct daarna legde Alice (ook met haar eerste schot) de 0-2 in de korf. "Dat kan ik ook", dacht Emma, dus ook zij schoot met haar eerste schot raak. Het liep ineens als een trein bij Futura. KVS deed nog wel iets terug en scoorde de 1-3, maar daarna waren het Quinten en Alice (haar 2e met haar 2e schot!) die de ruststand op 1-5 brachten.

Ook na de rust liet Futura spetterend spel zien. Marijn scoorde 1-6, ook alweer met zijn eerste schot. Supergaaf om te zien was dat Jens iedere keer achter zijn eigen schot aanging en op die manier heel vaak zijn eigen schot weer wist op te vangen. Zo bleef Futura steeds in balbezit. KVS speelde zeker niet slecht, maar de schoten (vooral afstandsschoten) kwamen steeds van dezelfde lange jongen en die had duidelijk zijn dag niet. Toch wist hij met zijn 15e schot de 2-6 te maken. Niet lang daarna scoorde Quinten 2-7, Jennifer 2-8 en Jens 2-9. Dezelfde KVS jongen scoorde met zijn 22e schot de 3-9. De andere KVS spelers kwamen nauwelijks aan schieten toe, want er werd goed verdedigd door Futura.

Met nog twee minuten te gaan leek de wedstrijd gespeeld, maar Quinten zorgde voor nog twee spetterende toetjes en bracht de eindstand op 3-11. Compliment voor de coaches, die ervoor hebben gezorgd dat er veel eerder en vaker op de korf werd geschoten. Bij vier spelers was het eerste schot meteen raak en dat is natuurlijk extra lekker, dat geeft vertrouwen. Ook Jazz en Anna hebben een paar keer geschoten en speelden net als de anderen een prima wedstrijd.

We kunnen weer naar boven kijken op de ranglijst. Een kampioenschap zal niet lukken, maar nog een paar keer winnen zou fijn zijn.