Jeugdpuistjes 26 januari 2019

Zaterdag 26 januari begon de dag om 11 uur voor de C1 in Oegstgeest die tegen koploper Fiks scherp va start ging. Fiks was fel op de doorloop en maakte direct de 1-0, maar Quinten scoorde direct daarop de 1-1. Jens maakte zelfs de 1-2 voorsprong. Er werd aanvallend goed gespeeld en veel geschoten. Verdedigend hadden ze het lastig. Het voorverdedigen lukte nog niet en Fiks was ontzettend goed op de doorloop, waardoor de C1 in de rust 2-6 achter stond ( 5 van de 6 doelpunten van. Fiks waren doorlopen). Waar de C1 in de eerste helft nog goed mee kon komen, hadden ze het in de 2e helft een stuk lastiger. De verdedigende tactiek werd iets aangepast, om te voorkomen dat het doorlopenfestijn door zou blijven gaan. De tegenstander werd bewust iets meer ruimte gegeven, maar ze bleken helaas ook van afstand ontzettend zuiver. Wel heeft de C de hele wedstrijd geknokt en karakter getoond. 16-4 verloren, maat beslist geen schande tegen de koploper.

Een halfuurtje later dan de C1 begon de wedstrijd voor de D2 tegen Achilles in de Sportcampus Zuiderpark. De D2 startte aanvallend erg goed. Er werd snel en goed overgespeeld en door een doelpunt van Jedidja en 2 van Lorena stond het al snel 3-0. Verdedigend was het soms een beetje slordig, de tegenstander kon vaak schieten, maar zij schoten alles mis. Na de rust zakte het aanvallend iets in, maar werd er nog wel 2x gescoord door Kiara en Lorena. Aan het einde werd het nog onnodig spannend. Er werd slecht uitverdedigd waardoor het nog 5-4 werd. Aanvallend was grote periodes erg goed en aangezien dit de tweede wedstrijd is die op rij gewonnen werd, zit er volgende week wel misschien weer een overwinning in

Daarna begonnen om 1 uur de thuiswedstrijden in Zuidhaghe voor de E1, E2 en F1. De E1 had een gelijkwaardige tegenstander in Avanti ploeg die op gelijke hoogte staat in de competitie. Ze hadden gekregen om voor te verdedigen en in de aanval hun eigen spelletje te spelen. De 1e kwart ging de stand gelijk op met 2-2. De 2e kwart werden er door Futura heel veel kansen gecreëerd, maar deze werden niet afgerond. Ook Avanti creëerde kansen en deze werden wel benut. In de rust 2-6 was er nog niets aan de hand. Eigen spelletje blijven spelen en blijven verdedigen was de opdracht. Deze werden ook uitgevoerd alleen de kansen mochten en wilden er niet in. Bij Avanti hadden ze geen problemen om de kansen die ze kregen te benutten. Helaas werd de eindstand in het voordeel voor de uit ploeg (4-12). Ook moest Jessie tijdens zijn eigen wedstrijd onverwachts tussendoor meedoen met de E2...omdat bij de F1 en E2 er kinderen van het team niet aanwezig waren. Dit is natuurlijk erg vervelend. Kunnen hierdoor niet met hun eigen wedstrijd bezig zijn, maar hebben daarmee wel de andere ploegen compleet gemaakt.

De E2 heeft vandaag gestreden en dat bracht de overwinning. Met Emma en Liene in de basis heeft de E2 een goede wedstrijd gespeeld. Door goed naar elkaar te kijken en schieten als je vrijstaat vielen de goals. Spannend werd het wel toen Valto ook doelpunten ging maken. De laatste 10 min stonden we 4-6 voor en was het voor de E2 belangrijk om deze voorsprong vast te houden. Dit hebben ze gedaan en werd de wedstrijd gewonnen met 6-8

De F1 had het tegen KVS erg moeilijk, maar dat was niet zo verwonderlijk. KVS is een maatje groter en speeld al langer korfbal dan onze F-jes. Er is de hele wedstrijd hard gewerkt en veel gerend. Helaas was het een oneerlijke strijd en werd er dik verloren. De F mag echter trots zijn dat ze niet opgaven en bleven gaan,ook toen er wat vermoeidheid optrad. Met de strafworpen werden er 4 mooie goals gemaakt.

Tegelijkertijd begon ook de B2 aan zijn uitwedstrijd tegen Dijkvogels. Zij startte fel en lieten Dijkvogels niet in het spel komen. Verdedigend zat het goed op slot. Aanvallend was het spel leuk om te zien, maar het scoren ging moeizaam. Pas 1-2 voor bij rust. En ook in de 2e helft duurde het lang voor het 3e doelpunt viel. Pas in de laastste 10 min werd het verschil gemaakt en werd uiteindelijk met 2-7 gewonnen. Een goede overwinning, waarbij interim coach Sandor een hard werkend team heeft gezien die met lef heeft verdedigd en mooie aanvallen liet zien.

Als hekkesluiter van deze zaterdag moest pas om 18:30 uur de B1 aantreden tegen Tempo in Alphen aan de Rijn die ook fel en zeker effectief van start gingen. Binnen 4 minuten ston het 0-2 en 1 minuut later al 1-3 op het scorebord. In de 1e helft liep de voorsprong zelfs uit naar 3-8. Met name door strak verdedigen, veel balonderscheppingen en dus veel balbezit. In de 2e helft bleef het spel verzorgd, maar het scoren ging niet zo makkelijk meer. Tempo bracht versterking en speelde ook goed. Hierdoor werd de wedstrijd wel leuker. Met nog 15 min te spelen stond het 4-10 en lukte het niet om meer doelpunten te maken. Veel gemiste kansen. Uiteindelijk 6-10 overwinning. Keurig gedaan!