Het tempo van Tempo C3 nog een tikkie te rap voor onze C

Vandaag, 2-2, was de return tegen Tempo, dat gelijk met ons staat op de ranglijst. Uit hadden we weliswaar met 10-3 verloren, maar we zien vooruitgang in het team, dus hoopten de Futuranen dat er tegen deze tegenstander nu wel een kans was. Dus verwacht je net als vorige week tegen Fiks een strijdbaar Futura, dat de tegenstander stevig onder druk zet.

Helaas zag je daar in de eerste helft niet veel van. Alhoewel Quinten onze C met zijn eerste schot op voorsprong had gezet, werd het de tegenstander niet echt moeilijk gemaakt. Het aanvalstempo lag te laag en ook verdedigend was de C steeds een stapje te laat en daardoor kon de tegenstander vaak met doorloopjes en schoten van redelijk dichtbij op de korf schieten.  Het duurde dan ook niet lang of het was al 1-1, dus vakwissel. De schoten van Jens en Marijn gingen daarna mis en omdat het verdedigingsvak van Futura wat slapjes verdedigde, kon Tempo uitlopen naar een 1-3 voorsprong. Meteen weer een vakwissel. Emma scoorde (ook met haar eerste schotkans) 2-3! Maar direct daarna mocht Tempo met een simpele doorloop 2-4 maken. Dus weer een vakwissel. Opnieuw lukte het Jens en Marijn niet om te scoren en bleef Tempo teveel kansen krijgen om te scoren, wat ook een keer lukte. Het was dan ook 2-5 bij de rust. Dat had erger gekund, maar gelukkig had Tempo best veel kansen gemist.

Na de slappe eerste helft stond er in de tweede helft een feller en beter verdedigend Futura. Vanaf dat moment speelde Futura in hetzelfde tempo als Tempo en nu ging de wedstrijd wel gelijk op. Tempo verdedigde erg goed en Futura kreeg bijna geen kans op doorloopjes. We moesten het dus hebben van afstandsschoten, maar die gingen er steeds net niet in.  Marijn scoorde dan toch en dus werd het 3-5. Na de 3-6 van Tempo scoorde Quinten zijn tweede: 4-6. Marijn scoorde ook nog zijn tweede: 5-6. Even denk je dan dat het slot erg spannend gaat worden, maar helaas wist Tempo direct daarna weer twee keer te scoren en met een stand van 5-8 was het wel gedaan met de hoop op een beter resultaat. Jammer, als Futura met hetzelfde tempo als Tempo aan de wedstrijd was begonnen (en wat zuiverder met de schoten was geweest) dan had een punt er zeker wel ingezeten.

Volgende week spelen we uit tegen het sterke KZ-Danaiden, dat tegen de verhouding in van ons verloor, omdat wij toen bijna elke bal raak schoten. Zullen we dat stuntje zaterdag  weer kunnen flikken?