Futura kreeg oorwassing in Zeeland....41-24

Want dat schreef teambegeleider Jeroen Verbaan onder het wedstrijdverloop van Swift - Futura: een flinke oorwassing. Van Dale leert ons:

Oorwassing:

1. Het wassen van een oor (héhé)
2. Duchtige berisping
3. Het toebrengen van een verpletterende nederlaag.

Driemaal raaien wat Jeroen bedoelde ....

En dat werd het ook, een verpletterende nederlaag. Swift was in november in Zuidhaghe al overtuigend met 17-31 de baas over Futura. En het had maar net van Fiks en Oranje Wit verloren. Een fysiek zeer sterke ploeg, die ook KVS (27-16), VEO thuis (14-26) en Achilles (36-24) al fors had verslagen.

Futura daarentegen wist dus ook de vierde wedstrijd van 2019 niet te winnen. Met 41 tegenkorven in de pocket terug naar Den Haag is niet leuk. Toch blijft het team van Erik Dekker iedere wedstrijd gaan voor het beste resultaat.

In Middelburg was het na 10 minuten al 8-4 en halverwege 21-12. Swift was op alle fronten fysiek de meerdere en scoorde over vele schijven. Dat lukte de Futura-aanval ook regelmatig, maar te weinig. In de tweede helft eenzelfde beeld. Futura kon de kloof niet dichten en Swift liep verder uit naar de 41-24 eindstand.

Voor Futura scoorden Cyril (5), Sven en Elmo (elk 4), Tijmen, Leonie en Els (elk 3) en Susan Bosdijk en Maarten elk 1 korf. 24 korven is een mooi aantal, maar die 41 is natuurlijk pijnlijk erg.

Fiks won met veel moeite 22-23 bij VEO en blijft dus aan kop. Oranje Wit versloeg KVS met 25-20 en blijft dus volgen. Achilles won thuis 18-16 van Sporting Delta en staat nu met 7 uit 8 in het veilige linker rijtje.

Futura blijft met 0 uit 8 stijf onderaan, en ziet dat VEO (5 punten) en Achilles(6 punten) verder weg lopen....

Toch zul je zien dat er komende zaterdag weer een gemotiveerd Futura in Zuidhaghe klaar staat voor de wedstrijd tegen Achilles. Weet je nog ... die rare wedstrijd in de Sportcampus, toen Futura een ruime voorsprong verspeelde aan Achilles? Dat gaat natuurlijk niet weer gebeuren!!

Zaterdag 9 februari is er om 14.00 uur eerst Futura 3 – Twist 5, dan om 15.15 uur Futura 2 – Achilles 2 en om 16.40 is het Futura – Achilles en gaat Futura de eerste punten pakken!! Mis het niet!