B1 verslaat ongeslagen Danaïden

De B1 speelde zaterdag tegen koploper Danaïden, een ploeg die tot nu toe niet had verloren. Onze 1e zaalwedstrijd tegen hen verloren we. Een 3-1 voorsprong werd voor rust uit handen gegeven en pas bij een 8-3 achterstand wisten we het gat van de mand weer te vinden. Helaas te laat en verloren we met 8-6. Vandaag dus kans op een revanche. We waren zeer gemotiveerd om te laten zien dat we echt beter zouden zijn en we begonnen dan ook sterk. Een paar mooie aanvallen en goede kansen, maar de score werd geopend door de tegenstander. Na 5 minuten stonden we 0-2 achter door een afstandschot en een omdraaibal. Gelukkig scoorde Quinten van dichtbij snel de aansluiter, maar de Danaïden blijkt erg schotvaardig. Zij hebben weinig kansen nodig om doelpunten te maken. Twee afstandschoten en een doorloop op de vierkante meter zorgde ervoor dat we na 15 minuten spelen tegen een 1-5 achterstand aankeken.

Maar de B1 gaf niet op. Eerst scoort Ruben van achter de korf na een prima combinatie en in de volgende aanval scoort hij nogmaals nadat Aby eerst goed de rugkant opzoekt van haar dame en combineert met Ruben. Een paar keer maakt Jasmijn een mooie doorloopactie vanuit de ruimte en komt de bal net niet goed aan. Maar de 3e keer is het wel raak, tenminste... Jasmijn wordt foutief afgestopt en krijgt een starfworp. Deze gooit ze zelf raak en zo is het 4-5. Vlak voor rust scoort Hugo vanuit beweging nog een prachtig afstandschot, maar de scheids vond dat de tegenstander er dicht genoeg bij zat en keurt het doelpunt helaas af.

De danaïden is best een goede ploeg. Eigenlijk niet zo gek dat zij bovenaan staan. Ze beginnen sterk aan de 2e helft met wederom een afstandschot en daarna een iets te makkelijk weggegeven doorloop. Maar Futura doet er een schepje bovenop. Met name in de verdediging geven we minder ruimte weg en onderscheppen we regelmatig de bal. Bijna elke afvang is voor ons en het is wachten op de doelpunten in onze aanval, die dan ook elke 2 minuten vallen. Olivier (die er voor Ruben is ingekomen) scoort een mooi uitgespeelde doorloop. Daarna schiet Jasmijn van afstand tegen de korf aan, maar vangt deze zelf ook af in een doorloop beweging en scoort de 6-7. In de 13e minuut is het Bibi die van vlak achter de korf scoort na een prima pass van Matthew.

En we gaan door. Sjoerd scoort een doorloop die met een perfecte dieptepass werd aangespeeld door Quinten en 2 minuten later scoort Sjoerd ook nog eens van afstand. Danaïden lijkt gebroken, zeker als de aanval erop Bibi na een goed uitgespeelde aanval er via een doorloop 10-7 van maakt. Maar met 5 minuten te spelen scoort Danaïden via een doorloop en lijkt het toch weer spannend te worden. Zeker als 2 minuten voor tijd de heer van Hugo uit beweging scoort, waar Hugo naar mijn mening minstens net zo goed bij zat als die heer bij hem vlak voor rust. De laatste minuut tikt weg en we geven Danaïden de kans om nog een keer aan te vallen (foutje van de coach, die zei dat er geschoten mocht worden terwijl dat niet handig was). Gelukkig is de tijd op en winnen we met 10-9!. Een fantastisch resultaat van een prachtige wedstrijd. Het harde werken is beloond!