Jeugdpuistjes 2 februari 2019

Futura B1 speelde deze week tegen de koploper, KZ Danaïden B2, die nog niet had verloren dit seizoen. De B1 was erg gemotiveerd om dit te winnen, mede door het verlies van de vorige wedstrijd tegen KZ Danaïden. De B1 speelde goed en had mooie kansen, maar stond na het eerste kwartier wel 5-1 achter. Met nog wat extra inzet en harder werken wist de B1 terug te komen tot een 5-4 ruststand. De B1 kwam niet zo helder de rust uit en de achterstand liep snel op naar 7-4. Maar de B1 was gebrand deze wedstrijd te winnen en dus gingen ze met meer felheid en inzet spelen. Dat was te merken, want KZ Danaïden kwam niet meer in het spel. De B1 wist uit te lopen naar een 10-7 voorsprong. De B1 maakte het in de laatste minuten nog wel spannend door het nog 10-9 te laten worden. De B1 wist de voorsprong te behouden en hebben deze wedstrijd met veel inzet verdiend gewonnen!

De C1 speelde deze week thuis tegen Tempo, waar uit met 10-3 van werd verloren. De C begon fel aan de wedstrijd en maakte direct in de eerste aanval het eerste doelpunt, maar direct volgde het doelpunt van Tempo. Hierna liep Tempo uit naar een 5-2 voorsprong in de eerste helft. In de trainingen was goed geoefend op voorverdedigen en dat was te merken in de wedstrijd. De heer van Renzo was erg fel op de doorloop maar werd door Renzo goed verdedigd. Een kenmerk van Futura C1 is dat ze verslappen in de tweede helft. Deze wedstrijd was dit niet zo en was de C1 in de tweede helft nog steeds erg fanatiek. In het eerste kwartier van de tweede helft werd geen één doelpunt doorgelaten. Tempo ging zelfs nog tactisch wisselen door jongens voor meisjes in te brengen, maar dit was geen probleem voor de dames van de C1. Alice verdedigde nog 2 doelpunten van een heer, waardoor deze dus niet telden. De C1 heeft deze wedstrijd hard gewerkt, vooral verdedigend. Aanvallend mag er nog iets meer snelheid en duidelijkheid in het spel. De wedstrijd werd helaas met 8-5 verloren. De coaches merkten dat het uitwerken van de bal erg goed ging. Anders worden hier nog wel wat fouten in gemaakt, waar direct tegendoelpunten uit voortkomen. De C had hier deze week op getraind, wat dus duidelijk te zien was!

Futura D1 speelde deze week tegen Achilles D2. De D weet dat Achilles een sterke tegenstander is, dus dit werd een lastige wedstrijd voor de D. Futura kwam scherp uit de startblokken en wist goed mee te komen met Achilles. Helaas kon Futura dit niet lang volhouden, na 12,5 minuten was de scherpte, inzet en vechtlust bij de Futura verdwenen. Achilles wist makkelijk te scoren en zo werd de achterstand snel groter. Ook de invallers Roos, Kiara, Amber en Babisch, die goed invielen, konden de achterstand niet verkleinen. De D1 verloor met 13-4 van Achilles. De coaches hebben veel gezien om aan te werken deze week. Dus deze week goed trainen en door naar volgende week.

Futura E1 speelde thuis tegen Refleks E2. De E2 kwam direct met 1-0 achter, maar door een mooi doelpunt van Vlinder werd het gelijk 1-1. Hierna ging het even gelijk op, waar Refleks steeds 1 doelpunt voor kwam, maar Futura het dan weer gelijk maakte. Nadat Mels, die enorm in vorm was en zijn beste wedstrijd ooit speelde (!), de 4-4 maakte, stokte het bij Futura. De E1 liet verdedigend wat steken vallen, waar Refleks goed gebruik van maakte. Ook Jessie speelde een goede wedstrijd door veel ballen te onderscheppen. Ondanks dat de E1 achter stond werd er in de aanval goed gespeeld door de E. De trainingen werpen zijn vruchten af, alleen moet het afronden nog beter. Door twee mooie doelpunten van Marin en Keano kon de E1 de achterstand nog terugbrengen naar 7-9. Helaas verloren, maar deze week hard trainen op de afronding en dan worden de volgende wedstrijden gewonnen!

Futura E2 speelde tegen Achilles E2. Het was een erg spannende wedstrijd, want het ging gelijk op. Na 10 minuten spelen stond het 1-1. De E2 kreeg in de rust van de coaches een paar opdrachten mee, zoals snel rondspelen en direct schieten als je vrij staat. Dit had succes, de E2 scoorde direct. Helaas wist Achilles ook de korf te vinden en scoorden zij net iets vaker. De wedstrijd werd verloren met 6-8. Jelle bedankt voor het invallen!

De F1 speelde tegen HKV/Ons Eibernest F1. De F begon goed aan de wedstrijd met veel vrijlopen en onderscheppingen. Helaas was Eibernest erg zuiver en scoorden ze bijna alles, waardoor Futura snel dik achter stond. De F bleef alsnog hard werken, maar in de tweede helft was de energie bij Futura een beetje op. Gelukkig waren er invaldames van de E2 die de F goed hielpen, waardoor er nog 4 mooie doelpunten gemaakt werden.