Futura krijgt geen loon naar werken en verliest 22-25 van Achilles

“Blijf je wel positief Brullo?” vroeg coach Erwin Dekker na afloop van de met 22-25 verloren wedstrijd van Futura tegen Achilles, want Futura had zeker meer verdiend dan de uitslag doet vermoeden. “Noteer je wel duidelijk dat de leidsmannen erbarmelijk waren?!” zei een deskundige supporter (wel met Paarse bril, oké), want er waren enkele zeer discutabele beslissingen, waarna Achilles dan soms wel weer fraai scoorde.

“Kun jij wel tegen je verlies Brullo?” is vervolgens de terechte vraag van een zwaaimoeder op de tribune die trots zwaait naar haar D1-spelertje dat opliep met de selectie .... Nou nee, eigenlijk niet, maar in geval van Futura – Achilles had de scheidsrechter op bepaalde momenten toch wel een belangrijke rol in het scoreverloop.

Futura ging, zoals vaker dit seizoen, goed van start. Hoewel er soms slordig gespeeld werd lukte het om binnen een kwartier uit te lopen naar 9-3. Maar ook in deze wedstrijd, waarin Achilles vooral bij de heren een lengteoverwicht had, kon die voorsprong niet worden vastgehouden. Na een time-out, wist de fanatiek coachende Ton van der Laaken, zijn team weer op de rails te krijgen. Achilles reeg de korven aaneen, kwam bij 11-11 gelijk, en liep in de laatste minuut zelfs uit naar 11-13. Futura kon verdedigend niet veel inbrengen tegen de scorende Achilles-dames. Aanvaller Sven van Baggum werd – evenals Cyril van Es bij Futura – wel goed aan banden gelegd door Elmo Noorlander.

De enige die het vizier echt op scherp had staan bij Futura, was Tijmen Bolhuis, die in de laatste minuut van de eerste helft de ruststand op 12-13 bracht. 

De eerste korf van Tijmen Bolhuis na de hervatting werd afgekeurd omdat er “iets” onder de korf gebeurd was...maar een minuut later kon Tijmen vanaf de stip toch de stand 13-13 gelijk trekken. Hoewel er veel korte kansjes voor Futura verloren gingen, bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Bij 18-17 halverwege, had Futura zelfs weer even de leiding. Maar Futura bleef te grillig spelen. Fraaie aanvallen op snelheid werden afgewisseld met onnodige fouten.

In het laatste kwartier nam Achilles het heft weer in handen, was er een sluwe omdraaibal van Shera Desaunois voor 18-19 en liep Achilles verder uit naar 18-21. De wedstrijd leek gelopen, maar toch knokte Futura via treffers van Cyril van Es en Tijmen Bolhuis terug tot 20-21. Op dat moment kreeg Achilles een makkelijk gegeven strafworp mee, terwijl de overtreding op Sven Meijs die  even later vol in de rug werd gelopen, niet bestraft werd. Cyril scoorde nog wel 21-22, maar toen supersub Twan de Raad de 21-23 raak schoot, was het gedaan. Nadat Tijmen Bolhuis met zijn 9e korf voor 22-24 had gezorgd, werd de eindstand op 22-25 bepaald.

En weer liep Futura tegen een nederlaag aan en weer was het een feit dat Futura een ruime voorsprong weer niet vast wist te houden.... en de zwaaimoeder ging rustig door met haar breiwerkje dat volgens insiders nooit af is....

Voor Futura scoorden Tijmen 9, Cyril en Sven elk 4, Susan B. 3 en Elmo en Els elk 1 korf.

Dus staat Futura na 9 wedstrijden nog steeds met lege handen. Omdat VEO met 27-16 van KVS verloor is de achterstand van Futura op VEO nog steeds 5 punten. Met nog 5 wedstrijden te gaan en een hoop wonderen, is er nog een strohalm te ontdekken tussen alle narigheid. Dankzij de winst van KVS en Achilles, zijn deze ploegen op veilige afstand van de degradatiezone gekomen.

Bovenin poule D is het nog spannender geworden omdat Fiks thuis niet kon winnen van Oranje Wit en 18-18 gelijk speelde. Swift won in Dordrecht 20-23 van Sporting Delta. Daardoor zijn Oranje Wit en Swift koploper Fiks tot op 1 punt genaderd... 14 om 15....

Volgende week speelt Futura in Dordrecht tegen Sporting Delta, de ploeg die is afgezakt naar de 6e plaats en ook kwetsbaar blijkt. Wie weet begint in Dordrecht de victorie!! Die wedstrijd begint om 20.00 uur in de Deltahal.