Futura C krijgt koekje van eigen deeg.

Inmiddels berucht van onze C1 is dat de spelers zo vaak met hun eerste kans al scoren. Zo was dat ook weer vandaag, 9 februari, toen Jennifer met een prachtig uitgevoerde doorloop meteen scoorde. Nu was dat wel nadat onze tegenstanders, KZ Danaïden C3, ook met het eerste schot de 1-0 hadden gemaakt.

Bij onze thuiswedstrijd was KZ duidelijk de betere ploeg gebleken, maar was Futura bijzonder goed op schot, waardoor onze C er heel sneaky met de winst vandoor ging. Ook nu weer waren onze spelers zeer trefzeker, want in de eerste helft wisten ook Marijn en Jens (stip) met hun eerste schot te scoren. Quinten had wel wat meer kansen nodig voordat hij scoorde, maar hij wist er in de eerste helft drie te maken. Zes doelpunten dus van Futura C, dat de beste eerste helft ooit speelde en de tegenstander met veel vuur en in een zeer hoog tempo voortdurend onder druk zette. Vooral Anna speelde een uitstekende eerste helft. Ze had een heel goede dame tegenover zich en kreeg daardoor zelf geen schotkansen, maar wist wel veel ballen te onderscheppen en door te spelen aan de vrije man/vrouw.

Maar ja, die dames van KZ, die waren killing vandaag. Waar ze bij hun uitwedstrijd voortdurend mis schoten, legden ze nu bijna elke kans in het mandje. Want waar Futura nu het betere van het spel had, schoot de tegenstander deze keer wel met scherp. Toen de kruitdampen halverwege de wedstrijd waren opgetrokken was de ruststand 8-6 in het voordeel van KZ. Futura had de eerste helft alles gegeven en de tussenstand voelde toch wat onterecht, maar dat gevoel zal KZ bij de eerste wedstrijd ook hebben gehad.

De tweede helft. Zoals gezegd, Futura had in de eerste helft alles al gegeven, dus we kunnen over de tweede helft kort zijn: Eindstand 14-6. Een terechte overwinning voor KZ dat in de tweede helft de baas was. En de spelers en supporters van Futura houden aan die geweldige eerste helft toch een fijn gevoel over.