Jeugdpuistjes 9 februari 2019

Deze week waren er bij de jeugd wisselende resultaten te zien, maar er was echter een constante factor in alle wedstrijden en dat is de teamgeest en het plezier.

De B2 creëerde echt heel veel kansen en heeft veel kunnen schieten. Jammer dat veel schoten net op het randje terecht kwamen, maar daardoor bleef het wel de hele wedstrijd spannend. Het is goed om te zien dat de oefeningen uit de training ook werkelijk tot zoveel kansen kunnen leiden. Er werd een terechte overwining van 6 – 7 mee behaald.

De C1 begon fel tegen Danaïden, waar ze vorige keer in een spannende wedstrijd van gewonnen hadden. Danaïden verdedigde sterk op de ballijn, en daar hadden ze ook op getraind. De C-tjes voerden dan ook perfect het plan uit door hier veel gebruik van te maken met felle acties naar binnen en het lopen van rugkanten. Hier kwamen hele goede kansen uit en ook een aantal mooie doelpunten! Danaïden bleef wel met ons meescoren, mede door het forceren van veel doorlopen die naar ons inzicht goed verdedigd werden. Met een 7-5 achterstand was er in de rust nog genoeg hoop om de stand weer gelijk te trekken, maar helaas leek de energie op. Er werden slordige fouten gemaakt en er werd niet meer voor elke bal gevochten, waardoor de tegenstander makkelijk uit kon lopen in de score, en onze C1 op geen enkele manier meer tegengas gaf. Er zal hard getraind gaan worden om ook die tweede helft goed door te kunnen zetten. De armspieren zijn zaterdag avond in ieder geval al getraind, want ze zijn gezellig gaan bowlen na de wedstrijd van het eerste. Het teamgevoel is er dan ook zeker nog, dus dat zit wel snor!

Futura D1 moest afgelopen zaterdag tegen Fortuna. Het was vooraf bekend, dat Fortuna een goede ploeg heeft staan. Het was dus noodzakelijk om enorm veel energie te leveren, ook aan het begin van de wedstrijd. Alle kids van Futura waren onwijs goed aan het voorverdedigen zodat Fortuna de bal niet in kon spelen om acties te maken. Ook aanvallen werd goed gekeken hoe Fortuna aangepakt kon worden. Scores uit mooie acties waren het resultaat en door deze onwijs goede wedstrijd wisten ze de winst (hele goede eindstand van 4-7) mee naar Zuidhaghe te nemen. En om de dag goed af te sluiten waren ze ook nogeens Team van de week en mochten even shinen op het veld bij het 1e

De D2 had deze week een Off-day. Ze starten niet scherp, verdedigend was het helemaal niet goed. Geen concentratie, tegenstander vrij laten schieten en geen vechtlust. Binnen een paar minuten stonden ze al met 0-3 achter.Eind januari wisten ze nog van deze ploeg te winnne, maar dat zat er deze keer niet in. Hoewel na de eerste miniuten de concentratie beter werd, gin in hnog steeds niet al te best. Achilles scoorde gemakkelijk en strafte elf foutje (hoe klein ook) onmiddellijk af. Bij rust stonden ze al met 0-6 achter. Na een boze preek van de trainers en mylene (e2) die erin kwam, ging het verdedigend wel beter. De concentratie was weer terug en zelf wisten ze ook nog 1 keer te scoren, Kiara scoorde een mooi afstandsschot. Komende week gaan ze hard trainen en hopelijk volgende week weer winnen.

De E2 moest uit spelen tegen Phoenix. De vorige onmoeting werd met een gelijk stand afgesloten, maar onze E2 had nu moeite met het verdedigen van de vele schoten van Phoenix. Binnen No-Time stond onze E2 dan ook al achter. Er werd wel heel goed overgespeeld maar helaas kwamen ze moeilijk tot een schot. Samé scoorde van dichtbij en ook Kalle heeft er een mooie bal ingeschoten. Helaas wist Phoenix de korf vaker te vinden, het is 12-2 geworden.

De F1 speelde een wedstrijd om trots op te zijn. De drie opdrachten in de wedstrijd waren: ballen afvangen na een schot van de tegenstander, soms proberen ertussen te springen om ballen te onderscheppen en om wat vaker een lange bal eroverheen te gooien in de aanval. De grote spelers van De Meervogels waren een stapje verder dan onze F1 en er werd dan ook ruim verloren. Echter, de drie opdrachten zijn de hele wedstrijd uitgevoerd, vaak met succes. Invaller Joa scoorde twee verdiende doelpunten voor Futura. Een wedstrijd met perspectief!