Futura C krijgt lesje in scherpte.

Met de fantastische wedstrijd tegen Top van 3 weken geleden nog vers in het geheugen, zaten de fans van Futura C1 vol verwachting klaar om onze C te zien vlammen bij Velocitas C2. Bij onze thuiswedstrijd was Velocitas een stuk sterker dan onze C en ze wonnen toen met 2-9, maar door de vooruitgang van de laatste maanden was er goede hoop.  Maar wat zagen de fans bij het ingooien? Veel concentratie en inzet bij Velocitas aan de ene kant en gelach en gedol bij onze C aan de andere kant. “Als dat maar goed komt”, dachten de Futurasupporters.

Het kwam ook niet goed. Velocitas had zich goed voorbereid bij het ingooien en begon scherp, maar ze hadden ook nog eens heel tactisch speciaal voor deze wedstrijd een paarse sportvloer laten aanleggen. Onze paarshemden konden elkaar daardoor bijna niet vinden en ze gooiden de bal alle kanten op. Velocitas (in het groen) wist elkaar juist prima te vinden en maakte al snel de 1-0.

Quinten scoorde met een mooie doorloop nog wel de gelijkmaker, maar daarna was het Velocitas dat de baas was. Met uitstekende doorloopacties werd het al snel 3-1. Uit een van de spaarzame goede aanvallen van onze C wist Quinten de 3-2 te maken, maar daar trok Velocitas zich weinig van aan en bleef vrolijk doorgaan met scoren. Toen de uitstekende scheidsrechter voor de rust floot was de stand 7-2 en daarmee mocht Futura eigenlijk nog blij zijn. Uiteraard waren onze coaches erg ontevreden over het vertoonde spel in de eerste helft. Er werd meer scherpte en inzet verwacht.

Futura begon de tweede helft wel goed en al snel maakte Renzo met een stip 7-3. Heel even denk je dan dat er nog een ommekeer kan komen, maar helaas. Velocitas bleef goed verdedigen en de Velocitasjongens hadden het vizier op scherp staan, waardoor Velocitas uitliep naar een 16-3 voorsprong. Pas de laatste 10 minuten kreeg Futura wat grip op de wedstrijd en scoorde Jens 16-4, Jennifer 17-5 en Quinten 19-6. Dat was ook de eindstand.

Voor Futura C twee wijze lessen: 1: Trek bij Velocitas oranje shirts aan, zodat je elkaar kunt vinden en 2: Als je de wedstrijd scherp wilt beginnen, moet je ook bij het ingooien al serieus bezig zijn.

Volgende week spelen we tegen KVS thuis. Uit hebben we met 3-11 gewonnen. Als we dezelfde inzet als tegen Top laten zien, moeten we weer kunnen winnen.