Futura komt ook tegen KVS tekort .... 15-25

Met de nederlaag van Futura, afgelopen zaterdag in Sporthal Zuidhaghe, tegen KVS/Maritiem, is het doek voor Futura in de Overgangsklasse gevallen .... hard gevallen.

Vanaf het begin van de wedstrijd joeg Futura achter de feiten aan. Susan Bosdijk opende wel de score, maar binnen enkele minuten had KVS de stand naar 4-8 getild en kon Futura in de achtervolging. Dat ging niet vlekkeloos. Vaak waren de aanvallen kort en was de rebound voor KVS. Toch lukte het – met name dankzij drie treffers van Tijmen Bolhuis op rij – om in de 21e minuut tot 10-11 terug te komen. Maar in de slotfase van die eerste helft liep KVS weer uit naar 10-14. Het waren vooral de heren van KVS, die met scherp schoten. Antoine Boogaard (8 korven), Bryan van Deursen (5) en Youri Nadorp (5) zorgden voor het leeuwendeel in de score.

In de tweede helft was zo mogelijk nog duidelijker dat Futura een maatje te klein is voor een dergelijk sterke overgangsklasse. Er werd nog slechts 5 maal gescoord en KVS weigerde om gas terug te nemen. Wel waren er nog mooie acties te zien: Tijmen blokte een vrije bal van Youri Nadorp en de bliksemsnelle combinatie Cyril van Es – Sven Meijs, ging maar net mis. Eindstand 15-25.

Omdat zowel Fiks (26-22 winst op Sporting Delta), Oranje Wit (24-17 winst op VEO) en Swift (27-36 winst in Den Haag op Achilles) wonnen, blijft het bovenin spannend. Fiks en Oranje Wit leiden met 18 uit 11 en Swift volgt met 16 uit 11. KVS handhaaft zich dankzij de overwinning op Futura op de veilige vierde plaats.

Onderin is Futura gedegradeerd, bezet VEO met 7 punten de 7e plaats en heeft Achilles met 8 punten slechts 1 puntje meer. Met nog 3 wedstrijden te gaan moeten Achilles en VEO knokken voor elke punt. Er degraderen immers twee verenigingen.

Komende zaterdag speelt Futura in Sporthal Essesteyn om 15.40 uur tegen VEO.

Het is al vaker gezegd: aan strijdlust en inzet heeft het Futura meestal niet ontbroken; de tegenstanders waren “gewoon” sterker. En wanneer het er op aankwam en de slotfase spannend was, dan viel het kwartje steeds verkeerd.... kwestie van ...

”Pech bestaat niet”, memoreerde een deskundige toeschouwer... “het is een Kwestie van Beter Mikken, Hoger Springen en Harder Lopen” ... en zo is het.