Futura C heeft net als Ziyech teveel kansen nodig.

Vandaag, 11-5, mocht onze C uit naar Top C5 in Sassenheim. Als je zo’n eind moet rijden, wil je de punten ook wel mee naar huis nemen, dus de spelers van Futura begonnen meteen met warmlopen. Ingooien kon helaas niet, want er was geen paal en geen bal beschikbaar. Ondanks dat was Futura er klaar voor en ze stonden te trappelen om te kunnen beginnen.

Dat kon helaas nog niet, want er werd nog een wedstrijd gespeeld en dus moesten we nog even wachten. Uiteindelijk kon de wedstrijd dan toch beginnen, maar het was nog wel even oppassen voor een team van Top dat voor ons had gespeeld, die stonden nog half in het veld na te praten. De verder prima fluitende scheidsrechter had hier wel even in moeten grijpen, maar eigenlijk vind ik het nog gekker dat die spelers van 14-15 jaar oud gewoon in het veld bleven staan. Maar goed, er zijn gelukkig geen ongelukken gebeurd.

Futura startte goed. Jennifer en Quinten kregen een paar goede kansen en Jennifer scoorde dan ook al vrij snel 0-1. Verdedigend stonden Alice, Emma, Anna en Marijn en invaller Jens hun mannetje. Daardoor kreeg Top weinig kansen, maar ze scoorden na enige tijd toch de gelijkmaker. Niks aan de hand, het gevoel bij Futura was goed, er werd veel onderschept. Helaas raakte Futura steeds de bal ook weer kwijt door slordig te passen. Het aanvalsvak van Top was erg goed en schoot gemakkelijk van afstand. Het werd dan ook 3-1 voor Top. Daarna was het weer de beurt aan Jazz, Jennifer, Renzo en Quinten om aan te vallen, maar ondanks de vele schotkansen ging de bal er voor de rust niet meer in.

Na de rust lukte het Quinten ineens wel om raak te schieten. Hij bracht de stand weer op 3-3. “Niks aan de hand, want nu gaan ze erop en erover” werd door het Futurapubliek gedacht.

Maar helaas, daar dacht Top toch anders over en het stond dan ook al snel weer 5-3. Dus opnieuw moest het vak van met Jennifer, Renzo, Jazz en Quinten zorgen voor de aansluiting. Verdedigend lukte het Futura om de boel dicht te houden.  Top kreeg in de rest van de wedstrijd wel kansen, maar kon niet meer scoren, maar ook Futura kreeg het niet meer voor elkaar om te scoren, ondanks de vele schotpogingen.

Lag het nou aan de wind of aan het gebrek aan een paal en een bal om voorafgaand aan de wedstrijd in te kunnen gooien? We weten het niet, maar met een eindstand van 5-3 heeft Futura zichzelf tekort gedaan, want ze kregen meer kansen dan Top. Met lege handen het hele eind terug naar Den Haag moeten…………., voor Ajax was het erger zullen we maar denken.

Op 18 mei krijgen we gewoon weer een kans, thuis tegen het sterke, maar niet onverslaanbare KZ Danaïden C3.