Winst voor Futura C: dankzij ijs was het prijs!

Coach Leonie wist wel wat er vorige week was misgegaan: ondanks een veldoverwicht van Futura werd de bal te vaak onnodig verspeeld, waardoor Top kon profiteren. “ Dat moet anders”, dacht de slimme coach en ze besloot samen met coach Daphne een weddenschap met de spelers aan te gaan: Wij trakteren ijs als we minder dan 15 x de bal onnodig verspelen.

Dat bleek te werken bij de wedstrijd van vandaag, thuis tegen het sterke KZ Danaïden C3. Er werd veel zorgvuldiger overgespeeld. Dat ging wel ten koste van het baltempo, maar alleen al bij de eerste aanval kon Futura wel zeven keer schieten uit doorloopjes en afstandschoten, voordat de bal voor de eerste keer in het aanvalsvak van KZ terecht kwam. Dat KZ bij hun tweede aanval en totaal pas hun 2e schot brutaal de leiding nam was wel een tegenvaller, want de schotenteller stond bij Futura al op 12. Gelukkig wist Quinten daarna wel meteen de gelijkmaker te scoren.

Na de vakwissel ging de wedstrijd gelijk op. Futura bleef zorgvuldig spelen, maar er zat door het lage baltempo weinig verrassing in het spel. Jens bleef fanatiek proberen vrij te lopen, maar zijn uitstekende tegenstander zat er steeds goed bovenop. Toch lukte het Jens één van zijn schotkansen te verzilveren, al was dat wel nadat een KZ meisje de 1-2 had gemaakt.

Meteen na de vakwissel kwam Futura voor het eerst op voorsprong door een mooi schot van Jennifer. Kort daarna was het rust, maar meteen na de rust wist een KZ meisje de stand weer gelijk te trekken, dus opnieuw een vakwissel.

De wedstrijd bleef gelijk opgaan. Futura bleef zorgvuldig spelen en ook verdedigend zat het wel goed, maar Quinten kon toch niet voorkomen dat zijn tegenstandster met een snelle doorloop de 3-4 maakte. Dus was het aan het aanvalsvak met Jazz, Emma, Anna en Jens om de stand weer gelijk te trekken. Dat lukte, door een fraai schot van Jens.

De wedstrijd was in evenwicht, tot scheidsrechter Jeroen overging tot het geven van een stip aan KZ wegens een overtreding van Futura bij een schotpoging van KZ. De bal vloog bij die schotpoging weliswaar in de korf, maar de scheids had al gefloten en daarom was het volgens hem geen doelpunt maar een stip. Helaas voor KZ ging die stip mis, dus dat was voor KZ wel zuur. Even later werd door Quinten op miraculeuze wijze de 5-4 gescoord. Het lukte KZ daarna niet meer om te scoren, waardoor Futura verdiend, maar toch enigszins gelukkig, de wedstrijd won. Een compliment voor spelers en coach van KZ die ondanks het afgekeurde doelpunt wel zo sportief waren de scheidsrechter, die verder een prima wedstrijd floot, te bedanken. Volgende week krijgt KZ thuis alweer de kans om sportieve revanche te nemen.

Coach Leonie had de weddenschap verloren, dus moest ze ijs trakteren, maar dat vond ze niet erg, want ze had haar team wel weer eens zien winnen.  Volgende week dus weer ijs? ;-)