Futura speelt goede wedstrijd, maar verliest wel 25-19 van Pernix.

Het seizoen 2018-2019 is in de slotfase beland. Na de dramatisch verlopen zaalcompetitie – immers met 0 punten gedegradeerd uit de overgangsklasse – doet Futura het op het veld en stuk beter. Na de nipte 21-22 overwinning bij Velocitas, volgde een even benauwde 17-16 thuisoverwinning op Die Haghe.

Afgelopen zaterdag toog Futura naar Leiden, voor de wedstrijd tegen de gedeelde koploper Pernix. Bizar, tot zaterdag stonden vier ploegen – Pernix, BEP, KVA en Meervogels met elk 14 punten gedeeld  aan kop. “Was jij zaterdag maar lekker thuisgebleven Brullo”, sprak coach Erwin Dekker na afloop, “toen jij met vakantie was, wonnen we alleen maar!” ... Inderdaad, sorry, maar Pernix was zaterdag wel van een andere klasse... fysiek sterk en beschikkend over dames met een scherpe afronding: de helft van de 25 korven, kwam uit handen van dames!

Futura kon aanvankelijk goed meekomen. Een minuut voor de rust stond het zelfs 9-10 in Haags voordeel. Maar een slordige laatste minuut zorgde ervoor dat Pernix met een gunstige 11-10 stand ging rusten. Dat was volkomen onnodig!! Pernix had in die eerste helft 2 van de 3 strafworpen gemist. De thuisploeg hoefde niet te klagen over de scheidsrechtelijke beslissingen. Pernix kreeg over de gehele wedstrijd 7 strafworpen en Futura 0!! Nee, het arbitrale duo was verre van consequent.

In de tweede helft kon Futura 10 minuten aanhaken, maar nadat het 16-14 was geworden, liepen de Leienaars verder uit naar de 25-19 eindstand. Futura had pech in de afronding en kreeg weinig vrije ballen en al helemaal geen strafworpen. De vrije ballen die er kwamen werden benut door Suzan Bosdijk en Cyril van Es (2 maal).

Ideetje: VAR bij korfbal!! Dat zou een hoop schelen, maar dan duren de wedstrijden ook direct een kwartiertje langer!

Voor Futura troffen korf: Cyril 6, Sven 5, Suzan B 3, Leonie en Tijmen elk 2 en Kevin 1 maal.

Omdat Meervogels 14-24 bij Die Haghe won, BEP thuis 20-15 van VEO won en KVA thuis 27-17 van Velocitas won, staan de 4 koplopers nog steeds gevieren aan kop, nu elk met 16 punten uit 11 wedstrijden.

Futura leidt het rechterrijtje met 11 punten; gevolgd door Velocitas en VEO met elk 6 punten. Hekkensluiter Die Haghe is met 1 punt zo goed als gedegradeerd.

Futura heeft nog enkele pittige klussen voor de boeg. Zaterdag 25 mei komt koploper KVA naar het Stokroosveld; dan volgt op 1 juni de wedstrijd Meervogels – Futura in Zoetermeer en op  15 juni is het thuis Futura – BEP. Nog 3 wedstrijden tegen 3 koplopers!! Spannend; allemaal komen!!