Futura verliest 21-17 van koploper Meervogels.

Afgelopen zaterdag speelde Futura onder haast tropische omstandigheden, een enigszins gezapige wedstrijd in Zoetermeer, tegen Meervogels. Meervogels is in vorm, en heeft alle wedstrijden na de zaalcompetitie gewonnen. Toen medekoplopers BEP en KVA punten gingen morsen, bleef Meervogels winnen.

Zaterdag was de beginfase wel voor Futura, en stond het na 10 minuten spelen 3-6 in Haags voordeel. Futura kon die voorsprong echter niet vasthouden en keek bij rust tegen een 12-9 achterstand aan.

Hoewel aanvoerder Cyril van Es direct na rust voor 12-10 zorgde, kon Futura niet verhinderen dat Meervogels naar 16-10 uitliep. Die kloof bleek niet meer te dichten. In de slotfase wist Futura de schade nog enigszins te beperken. De laatste treffer kwam uit handen van Jelle van Osnabrugge. De lange speler die wegens een hardnekkige enkelblessure al maanden node werd gemist, kon aan het eind van de wedstrijd zijn rentree maken en scoorde direct.

Voor Futura was Cyril van Es met vijf korven de topscorer.

Omdat KVA (15-19 winst bij degradant Die Haghe) en BEP (21-19 winst op Pernix) geen fouten maakten, blijft het bovenin spannend tot het laatste weekend. Meervogels leidt met 20; KVA heeft 19 en BEP heeft 18 punten.

VEO boekte thuis in Voorburg een cruciale 19-13 overwinning op Velocitas. Daardoor staan VEO en Velocitas samen met 8 punten op een gedeelde 6e plaats. Velocitas heeft de beste kansen om degradatie te ontlopen, want Velocitas speelt de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Die Haghe. VEO moet dan uit naar KVA....

Voor Futura rest op zaterdag 15 juni nog een laatste thuiswedstrijd tegen BEP. In Purmerend werd afgetekend met 27-19 verloren. Futura aast op revanche!

Deze wedstrijd staat ook in het teken van het afscheid van clubiconen Cyril van Es en Tijmen Bolhuis. Allemaal komen dus!!