Jeugdpuistjes 1 juni 2019

Afgelopen zaterdag waren er slechts enkele wedstrijden omdat om diverse redenen verplaatst waren naar een andere datum. Maar er warenwel twee belangrijke wedstrijden.

De E1 speelde uit tegen KVS. Voor beide ploegen was het een spannende wedstrijd. Allebei konden voor het kampioensschap spelen. Alle ouders waren aanwezig op dit vroege tijdstip met spandoek en al. De wedstrijd ging de 1ste 10 minuten gelijk op, de stand na deze 1e kwart was 2-2 door doelpunten van Keano. De volgende 10 minuten gingen de kansen aan beide kanten raak. Bij rust stond KVS met 4-3 voor. Roos maakte hier het enige punt.
Na een flinke peptalk begon Futura aan de 2e helft. De eerste 10 minuten van de 2e helft raakten Futura op een of andere manier uit haar spel. Hierdoor kon KVS profiteren. Met scores van Keano en Mels stond het na de 3e kwart 8-5. In de laatste 10 minuten moest Futura zich herpakken en dat deden ze goed. Vechtlust en vol erin gaan was de enige manier om dat voor elkaar te krijgen. Door mooie schoten en kansen van Marin, Roos, Keano, maar vooral Vlinder wist de E1 6x te scoren in die laatste 10 minuten!!!!!! En KVS raakte uit haar spel en maakte door de punten van Futura veel fouten. Hierdoor eindigden de wedstrijd met een mooie overwinning van 9-12! De laatste 10 minuten heeft de E1 zich herpakt en laten zien dat ze kunnen vechten voor een overwinning. De coaches dik tevreden en moesten behoorlijk bijkomen van deze bloedstollende overwinning. Nu op papier al kampioen (gedeeltelijk kan het eindigen ), maar zaterdag 15 juni a.s. spelen de E1 voor het kampioensschap! Volledige kampioenschap!!! Kom dus allemaal kijken want wat is er leuker, dan op eigen veld alléén kampioen te worden.

De E2 had veel last van de warmte en de vroege morgen. Ze kregen de taak om alleen maar bij je tegenstander te blijven, aangezien Achilles goed kan schieten. Het lukte aardig totdat de E2 aanvallend niet meer ging lopen..! Zo kon Achilles er alleen maar tussenspringen en snel naar de andere kant rennen. Zo kregen we veel doelpunten onnodig tegen! Maar de E2 heeft ook 6 mooie doelpunten weten te scoren, dus dat zijn er weer aardig veel! Uiteindelijk 16-6 verloren

Maandag avond 3 juni speelde de D1 uit tegen Die Haghe. Inval coach Monique vond het weer erg leuk om zelf langs de lijn te staan en de kinderen te coachen. Aan de inzet van de D1 heeft het niet gelegen maar tegen kampioen Die Haghe was de D1 niet opgewassen. De D1 plaatste vaak de bal niet goed en liep ook niet gemakkelijk vrij. En als je dan ook nog geen strakke ballen gooit, dan bied je de tegenstander alle kansen om de bal te veroveren. Maar om nu te zeggen dat de D1 kansloos was is beslist niet waar, want ze lieten toch ook bij vlagen goed spel zien. Bij rust stonden ze met 5-1 achter, Die Haghe was goed op schot en wist er in de 2de helft nog 4 bij te scoren. Ook onze D1 wist de korf productie wat op te voeren en maakten er nog 3, zodat uiteindelijk wel met 9-4 werd verloren van de kampioen maar doorgeknokt tot het laatste fluitsignaal.

De C1 speelde uit bij VEO waarvan thuis nog werd gewonnen. Doordat ze wat slapjes begonnen en weinig druk gaven op de ballijn kon VEO makkelijk haar eigen spelletje spelen en kreeg onze C1 als snel 2 goals tegen. Aanvallen was het tempo te laag, zodat daarniet veel uitkwam. Het 2de verdedigingsvak speelde heel erg sterk door dicht op de bal te verdedigen en veel onderscheppingen te realiseren.
De tweede helft gaf een ander beeld, want door het spel van onze C1 ging de tegenstander foutjes maken en kregen ze kansen met mooie doelpunten van Jens, Quinten en Emma. De kansen keerden want ze kwamen van een 3-0 achterstand terug op een 4-5 voorsprong. De laatste minuten werd er lang gespeeld en kon door de goede afvang van Jazz de bal lang in de ploeg gehouden worden. Prima hersteld dus in de 2de helft en uitstekende invalbeurt van Bram en Rosa.

De B2 moest van tegenstander KZDanaïden winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. Schijnbaar zonder moeite kon dat gedaan worden, want in de eerste helft werd er wat slapjes gespeeld en lag het tempo laag. Dit kwm natuurlijk mede door de warmte en omdat er al een paar in de B1 hadden ingevallen. Daarmoest wel wat verandering in komen door meer afwisseling in de aanval. Met rust stonden ze met 4-2 voor en begonnen gelukkig wat beter aan de 2de helft. Hoewel het scoren even op zich liet wachten kwam op een gegevenmoment de productie op gang en werd er ondanks de hitte goed door gespeeld en een mooie overwinning van 8-2 behaald.

En natuurlijk mag ik deze jeugdpuistjes niet besluiten, zonder aandacht te besteden aan het sterren team de B1, die met aanvulling van enkele B2 spelers dit veld seizoen formidabel hebben afgegesloten met een dubbel en dwars verdiend kampioenschap. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was er een vanuit het boekje en moest slechts gewonnen worden om ervoor te zorgen, dat ze alléén kampioen zouden worden. Het begon al direct vanaf de eerste uitworp in de eerste secnden van de wedstrijd. De bal werd diep gegooid op de volledig vrijstaande Jasmijn die direct haar eerste schotpoging deed. Dat lukt te niet maar later heeft ze dat uiteraard keurig rechtgezet. Achilles kwam er totaal niet aan te pas in het begin van de wedstrijd en stond al binnen 8 minuten met 6-1 achter. De B1 vermaakte het publiek met mooie acties en scoorde in tegenstelling tot de week daarvoor er lustig op los. De eindstand van 21-10 geeft aan, dat onze B1 terecht na afloop de kampioensmedailles kregen uitgereikt.