Futura C - Ouders C: Hé scheids… !!!

Als afsluiting van het seizoen hadden de ouders bedacht om op vrijdag 21-6 voor de gezelligheid een wedstrijdje tegen hun kinderen te spelen. Natuurlijk zo sportief en voorzichtig mogelijk, want je zou je eigen kind niet willen blesseren, niet waar? Nou, daar dachten onze pubers duidelijk anders over.

Na een minuut spelen ontving Cees een prachtige doorsteekpass van Erik en hij kon vrijuit schieten, maar helaas werd hij op een smerige manier onderuit geduwd door zijn zoon Quinten. Hevig bloedende kniewonden waren het gevolg. Hier was uiteraard alleen rood op zijn plaats, maar scheids Daphne (tevens coach van de C, dus duidelijk partijdig) hield de kaarten op zak. Niet veel later was Marco de pineut toen hij finaal in de rug werd gesprongen door zijn zoon Jens (hij ging er zelfs bovenop zitten), maar volgens de scheids was dat reglementair. Twee blessures aan ouderkant was nog niet genoeg, want Anna en Alice gaven een judodemonstratie aan moeder Petra, waardoor ook zij de rest van de wedstrijd strompelend door moest. Toch hadden de ouders voortdurend het betere van het spel en kon het perfecte samenspel alleen door grove overtredingen worden onderbroken. (Jammer toch dat Daphne steeds de andere kant uit keek als dit gebeurde.)

Een verdedigd schot van Renzo werd geteld, omdat verdediger Florian door de scheids over het hoofd werd gezien en zo kwam Futura C volkomen onverdiend op voorsprong. De gelijkmaker liet lang op zich wachten, ondanks het veldoverwicht van de ouders. Het bleef 1-0 tot de rust. In de rust drukte oudercoach Leonie de ouders op het hart meer druk te geven, want dan gaat de C altijd verkeerd passen en dat bleek.

Scheids-coach Daphne had ook gezien dat haar pubers finaal werden weggespeeld, dus ze had een slimme truc bedacht om de C toch te laten winnen. Ze paste de spelregels aan door een mannen- en een vrouwenvak te maken. De ouders, die elkaar zo geweldig hadden weten te vinden in de eerste helft, moesten even aan de nieuwe opstelling wennen, maar kwamen al snel weer in hun ritme. Oudercoach-invalster Leonie wist volkomen terecht de 1-1 te scoren met een prachtige doorloop (doet ze anders nooit J). Toch schoot Renzo Futura C weer op voorsprong. (Hé scheids… was dat geen lopen?) De ouders Saskia, Dominique, Hellen, Petra en Christien raakten steeds meer op elkaar ingespeeld en dat resulteerde in een fantastisch doelpunt van Petra: 2-2! Na de vakwissel lieten Erik, Florian, Cees, Jan-Willem en Marco hun beste spel zien en speelden de dames op hun gemak hun dochters helemaal zoek met vlot combinatiespel. Toch wisten de pubers nogmaals te scoren, maar dat was gelukkig in de verkeerde korf, dus dankzij deze blunder trokken de ouders toch nog aan het langste eind.

Na afloop waren de kinderen wel zo sportief om hun ouders te feliciteren, alleen de scheidsrechter had er wat meer moeite mee, die zei 3-2 voor de C, want volgens haar was het wel de goede korf.    Ja ja, de scheidsrechter beslist…J. Maar ach, het was ons toch niet om de winst te doen, maar om de gezelligheid en dat is gelukt.

Leonie en Daphne (en Elmo via de app) werden na afloop door ouders en kinderen bedankt voor het leuke jaar in de C. Voor sommigen op naar de B, voor anderen nog een jaartje C. We zullen elkaar ook gaan missen, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Mammarazzi Hetty: bedankt!