Lid Worden

Steunen?

Oefenen?!

Kangoeroe Klup

Bij Futura kunnen kinderen tussen de 3 en de 6 jaar kunnen kennis maken met korfballen bij de Kangoeroeklup. Op zaterdagochtend “trainen” de kangoeroes en maken ze kennis met korfballen. Dit doen we met behulp van leuke, leerzame en verantwoorde spelvormen; met of zonder ballen, met extra grote en lage korven, en andere spelmaterialen (zoals hoepels, pittenzakjes, ect). Natuurlijk goed afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van ieder kind.

Tijdens de kangoeroe training leren de kinderen spelenderwijs de beginselen van korfbal: het schieten op de korf, het gooien en vangen van de bal en het samenspelen met elkaar. Alle oefeningetjes hebben wel iets met korfballen te maken. Ook het leren omgaan met verlies, en het gemotiveerd raken om te willen winnen komen af en toe aan bod.

Omdat korfbal een gemengde sport is, trainen jongens en meisjes met elkaar en leren de kinderen rekening te houden met elkaar. Plezier maken is het belangrijkste bij de kangoeroetraining. Zodat kinderen en hun ouders enthousiast raken over korfballen bij Futura. We vinden het belangrijk om eerst goed te ontdekken of korfballen een sport is die bij het kind past, daarom mogen de nieuwe kinderen eerst een aantal keren vrijblijvend meetrainen. Daarna kunnen kinderen lid worden van de kangoeroeklub en dus van Futura. Hier kunt u meer over lezen bij het kopje lid worden

Wanneer de kinderen wat ouder zijn, proberen we af en toe een mini-kangoeroe-wedstrijdje te organiseren met een korfbalvereniging in de buurt. Hierdoor kunnen de kinderen die daar aan toe zijn even “ruiken” het echte korfbal. Vanaf 7 jaar kunnen kinderen gaan spelen in een F team, dan gaan ze elke week een echte competitie wedstrijd spelen op zaterdag. Ze trainen dan meestal 1x per week.

Voor alle jeugdleden, en dus ook voor de kangoeroes zijn er regelmatig leuke activiteiten bij Futura. Zoals spelletjes avonden, themafeestjes (sinterklaas, kerst, carnaval), speurtochten enz.

De kangoeroes trainen iedere zaterdag van 09:30 tot 10:30 uur. Op het veld zijn we er al wat eerder zodat we met zijn allen de spullen klaar kunnen zetten. In de winter maanden (ongeveer van november t/m maart)  trainen we op de zelfde tijd in de gymzaal van de Zonnebloemschool.

Kangeroeklup 2

Meedoen of een keertje komen kijken kan altijd! Je hoeft je hiervoor niet eerst aan te melden, en natuurlijk zijn vriendjes of vriendinnetjes, buurjongens of meisjes ook altijd van harte welkom!!!!

Wie weet tot snel…….

Groetjes Els en Jerney

Wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt kunt u contact op nemen met : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.