Lid WordenVrijwilliger Worden

/ VacaturesSteunen?


Oefenen?!


Vrijwilliger worden

Futura kan niet zonder vrijwilligers. De hele vereniging draait op mensen die een deel van hun vrije tijd aan de club geven. Gelukkig krijg je daar ook veel waardering en gezelligheid voor terug. Wij willen jou ook graag als vrijwilliger bij Futura! Deze pagina is voor ouders van kinderen die graag wat willen doen maar niet weten wat. Dit zijn vrijwilligerstaken waar we altijd mensen voor zoeken:

VOORZITTER

 

Binnen de verenging zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Om vrijwilliger te worden hoef je niet persé spelend lid te zijn van Futura of kennis te hebben van het korfbalspelletje. Betrokkenheid is het belangrijkste!

Wat houdt het precies in, voorzitter zijn van korfbalvereniging Futura:

Als voorzitter maakt je deel uit van het dagelijks bestuur samen met de secretaris en de penningmeester. Het dagelijks bestuur vergadert 1x per maand, waarbij verenigingskwesties besproken en afgehandeld worden die niet binnen een van de commissies vallen of niet op commissie niveau besproken kunnen/mogen worden.

De rol van de voorzitter tijdens bestuursvergaderingen is sturend, probleemoplossend en motiverend, waarbij ten allen tijden de (verenigings)doelstellingen in acht worden gehouden om deze voor zover mogelijk te realiseren zoniet bij te sturen. De voorzitter treedt op als troubleshooter/klankbord en toont het totale verenigingsproces, zowel passief als actief.

Graag gaan wij in gesprek met kandidaten die onze vereniging willen helpen en deze belangrijke taak op zich willen nemen. We praten graag over wat je zou kunnen en willen bijdragen, waar je energie van krijgt en hoeveel tijd je kunt en wilt investeren? Mail naar secretaris@kvfutura.nl  en we gaan in gesprek.

PENNINGMEESTER

 

Binnen de verenging zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Om vrijwilliger te worden hoef je niet persé spelend lid te zijn van Futura of kennis te hebben van het korfbalspelletje. Betrokkenheid is het belangrijkste!

Futura is al een poosje op zoek naar een nieuwe penningmeester. Als penningmeester maak je deel uit van het dagelijks bestuur samen met de voorzitter en de secretaris. De penningmeester is verantwoordelijk voor alle financiële zaken waarmee een korfbalvereniging als Futura mee te maken heeft. Dit zijn o.a. de ledenadministratie, uitvoeren van contributiebeleid, betalingen/stortingen en administratie, beheer betaal- en spaarrekeningen en aan het eind van elk kalender jaar het opmaken van de begroting en jaarrekening.

Graag gaan wij in gesprek met kandidaten die onze vereniging willen helpen en deze belangrijke taak op zich willen nemen. We praten graag over wat je zou kunnen en willen bijdragen, waar je energie van krijgt en hoeveel tijd je kunt en wilt investeren? Mail naar secretaris@kvfutura.nl en we gaan in gesprek.

BARDIENST

 

Als Futurateams ‘thuis’ spelen moet de bar van het clubhuis worden bemand. De kantinecommissie maakt elke week een rooster voor de zogenoemde bardienst. Met een groepje vrijwilligers ben je dan een paar uur verantwoordelijk voor de verkoop van drankjes en eten. Dit is niet moeilijk, je krijgt een inleiding van de kantinecommisie, en erg gezellig. Zo leer je Futuraleden, de club en andere ouders kennen! Mensen blijven toch een praatje aan de bar maken. Ideaal om te doen voor of na de wedstrijd van je eigen kind. Vragen over de bardienst of wil je je gelijk opgeven? Neem contact op met  Kantinecommissie.

SCHEIDSRECHTER

De vele wedstrijden die de Futuraleden elk seizoen spelen moet worden geleid door een scheidsrechter. Futura is daarom altijd op zoek naar nieuwe scheidsrechters! Het bestuur kan je helpen meer te leren over het fluiten van een korfbalwedstrijd. Zo biedt de landelijke korfbalbond KNKV spelregelcursussen en scheidsrechtersopleidingen aan. Een aantal scheidsrechters op Futura wil je graag begeleiden bij het fluiten van de eerste wedstrijden, vaak van de lagere jeugdteams. Dus zou je een korfbalwedstrijd willen leren fluiten of ben je vroeger misschien al scheidsrechter geweest bij een andere sport als voetbal of handbal? Neem contact op met het Bestuur.

TEAMOUDER

De jeugdteams hebben natuurlijk trainers/coaches die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding tijdens trainingen en de wedstrijden. Maar de ervaring leert dat het leuk is als betrokken ouders meer voor het team van hun kind willen doen. Een teamouder kan de extra taken op zich nemen, zoals: de verzorging van de Futura-tenues, de ballen en de bidons, het organiseren van het vervoer naar wedstrijden, en zelfs de limonade/thee en mandarijntjes voor in de rust. Wil je je opgeven als teamouder? Neem contact op met de Jeugdcommissie (JC) en de trainer/coach van jouw team.

KLUSJESMAN/VROUW

We willen ons clubhuis Futopia, de kleedkamers en de materiaalhokken graag goed onderhouden. Een aantal ouders van Futurakinderen zijn handige vrijetijds klussers of hebben zelf een eigen bouw of onderhoudsbedrijf. Futura is op zoek naar jou! Een enkel keer in het jaar zijn wordt er groot onderhoud gepleegd aan onze gebouwen en zijn er incidenteel kleinere klusjes zoals het verbouwen van het ballenhok of het repareren van korfbalpalen. Zou jij hieraan mee willen helpen? Geef je dan op bij ….

ASSISTENT PENNINGMEESTER

Bij gezellig korfballen komt een hele hoop kijken. Zichtbare en onzichtbare vrijwilligers zorgen ervoor dat Futura zo’n fantastische vereniging is.Een hele belangrijke pijler om gezellig te korfballen en Futura als vereniging mogelijk te maken is de financiële gezondheid van onze club. Een belangrijke taak in het bewaken van deze gezondheid is weggelegd voor de penningmeester. Op dit moment zijn we per direct op zoek naar een assistent penningmeester om onze huidige penningsmeester te ondersteunen in zijn taken.

Als assistent penningmeester houd jij je voornamelijk bezig met de contributie die alle Futura leden betalen. Denk hierbij aan het bijhouden van mutaties in het contributiebestand, de ontvangsten controleren & verwerken en het onderhouden van contact met de leden bij te laat betalen of bij eventuele terugbetalingen. Daarnaast kan jij natuurlijk altijd bijspringen bij andere werkzaamheden van de penningmeester. Wil jij Futura graag een handje helpen door deze functie dan te vervullen neem dan contact op met secretaris@kvfutura.nl  of direct met penningmeester@kvfutura.nl 

 

Generated with MOOJ Proforms Basic Version 1.3
* Vereiste informatie.
Naam *
Email *
Onderwerp *
Uw vraag *
mad4media user interface design