Dubbel Zes en Futura starten traject met sportpedagoog

Iedere week staan er weer trainers klaar om onze jeugd training te geven en te coachen. Zij zijn erg belangrijk binnen onze verenigingen, want uit onderzoek blijkt dat de relatie tussen trainers en jeugdleden de meest bepalende factor voor de sportbeleving van een sporter is.

De (J)TC wil deze trainers dan ook graag goed ondersteunen. Daarom gaan wij een traject in met een sportpedagoog.

In oktober heeft de (J)TC kennisgemaakt met sportpedagoog Silke van den Berg van Stichting WSDH. Hier hebben wij besproken op welke manier wij onze trainers willen ondersteunen en wat Silke hier voor ons in kan betekenen. Op dinsdag 21 januari zullen wij met de trainers de eerste bijeenkomst hebben. Daarom zijn er op deze dag geen jeugdtrainingen.

Tijdens deze bijeenkomst zullen de vier inzichten voor trainers besproken worden. Dit zal gebeuren aan de hand van videofeedback. In deze bijeenkomst zullen de trainers ook een leerdoel voor zichzelf opstellen. De daaropvolgende weken zullen zij aan dit leerdoel gaan werken en worden zij begeleid door de sportpedagoog. Zij zal dus ook bij trainingen aanwezig zijn. Een aantal weken later wordt er wederom een bijeenkomst georganiseerd met een nieuw thema.

In de eerste bijeenkomst zal er dus gewerkt worden met videofeedback. Dit betekent dat er komende weken video's gemaakt zullen worden bij de jeugdtrainingen. De focus van de video's ligt vanzelfsprekend op de trainers. De video's zullen daarbij alleen intern gebruikt worden en zullen dus niet verspreid worden. Rowin van Futura zal dit beeldmateriaal gaan maken. Wanneer ouders hier tegen bezwaar hebben, kunnen ze contact opnemen met de hieronder genoemde personen.

Wij zijn erg enthousiast over dit nieuwe traject en hopen dat de trainers er veel van zullen leren. Bij vragen kan er contact worden opgenomen met Monique van den Berg (06-13050550) of Jamey Lintjes (06-39183593).

De (J)TC van Dubbel Zes en Futura