Jeugdpuistjes 9 maart 2019

De wedstrijd van de B1 tegen KIOS B3 zal herinnerd worden als de wedstrijd van de gemiste kansen. Pas na 17 minuten wist de B het eerste doelpunt te maken. Volgens de coach werden daarvoor al 4 doorlopen, 9 schoten en 3 korte kansen gemist. Uiteindelijk lukt het de B om met een 2-3 voorspong de rust in te gaan. Snel na de rust komt de B met 4-3 achter. Dit zorgt niet voor paniek en de B1 blijft rustig korfballen. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd staat de B1 weer met 4-5 voor, maar het scoren blijft moeilijk. Het blijft tot het einde spannend, want 2 minuten voor het eind van de wedstrijd krijgt de B1 een strafworp tegen en wordt het 5-5. Direct de aanval erna weten de B'tjes te scoren en maken ze het 5-6. In de laatste minuut is het nog spannend als een afstandsschot van KIOS maar net uit de korf stuitert. De B1 wint dus met 5-6, maar ze hadden het voor zichzelf niet zo spannend hoeven maken.
 
De B2 ging dit weekend bij Phoenix op bezoek. Deze wedstrijd werd gezien als voorbereiding op de komende 2 wedstrijden, de B2 speelt dan tegen de nummer 2 en 3 van hun poule. De B2 had hard getraind op de tweede insnij en het is dan leuk om te zien dat daar een paar keer uit gescoord wordt. De B2 wist mooie kansen te creëren. Een verbeterpuntje voor de B2 is dat ze soms wat geduldiger kunnen spelen en zoeken naar de beste kansen. Desondanks was de B2 goed op dreef en werd de tweede week op rij met 20 doelpunten verschil gewonnen. De B2 wint met 2-22.
 
De C1 speelde uit tegen Velocitas, thuis werd deze wedstrijd met 9-2 verloren. De C was ervan overtuigd dat dit beter kon, als ze scherper waren en de opdrachten van de coaches goed uitvoerden. Helaas begon de C erg slap aan de wedstrijd, de goede aanvallen werden vaak wel beloond met een doelpunt, maar helaas waren deze goede aanvallen schaars. Velocitas deed aanvallend eigenlijk continue hetzelfde: op de doorloop gaan, waarbij 2 dames of heren elkaar kruisen. Hierin waren de C'tjes te slap in, waardoor er veel doelpunten uit kwamen. Met een achterstand van 7-2 ging de C rusten. Helaas hielp de stevige peptalk van de coaches niet. Het doorlopenfestijn van Velocitas kon gewoon doorgaan, wat uiteindelijk leidde tot een eindstand van 19-6. In de laatste minuten probeerde Velocitas nog het twintigste doelpunt te maken en waren ontzettend fel aan het spelen. En verbazingwekkend genoeg ging de C een stuk scherper verdedigen, waardoor Velocitas niet het twintigste doelpunt kon scoren. Helaas kwam deze scherpte 49 minuten te laat. Erg zonde deze uitslag, want de C kan veel beter dan dit. Deze week gaat de C hard trainen en dan gaan ze er volgende week weer gard tegenaan!
 
De E1 speelde deze week thuis tegen ALO E5. De uit wedstrijd werd maar nipt met 1 doelpunt verschil gewonnen, de E1 wist dus dat ze scherp aan de wedstrijd moesten beginnen. De eerste 10 minuten van de wedstrijd gingen de teams gelijk op. Met 3 doelpunten van Marin stond het na 10 minuten 3-2. In de tweede 10 minuten kon de E met mooie combinaties en veel afwisseling de stand uitbreiden naar een 8-4 voorspong door doelpunten van Keano en Roos. De derde 10 minuten werden Marins minuten, ze wist maar liefst 6 keer te scoren en bracht de E1 zo op een voorspong van 14-6. Marin kon dit natuurlijk niet alleen, dit kwam ook door het goed uitspelen van Marin door Annabel, Jessie en Mels. De laatste 10 minuten bleef de E1 geconcentreerd hun eigen spel spelen, zo konden Vlinder, Keano en Roos met mooie doelpunten ervoor zorgen dat de E1 deze wedstrijd kon winnen met 18-7. Deze wedstrijd was één van de beste wedstrijden van de E1, alles kwam goed bij elkaar; concentratie, afwisseling, voorverdedigen, het opzetten van een aanval en voornamelijk teamwork. De coaches zien dat de trainingen hun werk doen. Super goed gedaan E1, zet dit door!
 
Futura E2 speelde deze week thuis tegen Fortuna. De wedstrijd begon er rommelig, dit kwam vooral omdat de E2 bezig was met andere dingen in plaats van korfballen. De E2 was niet gefocust en stond te dromen in de wedstrijd. Fortuna kon hier makkelijk van profiteren en kon zo gemakkelijk scoren. Na een half uur spelen stond de E2 met 2-10 achter. Pas de laatste 10 minuten werd de E wakker en begonnen ze hun best te doen. Door goed samen te spelen konden er mooie doelpunten gemaakt worden. Uiteindelijk werden er toch nog 8 mooie doelpunten gemaakt. Helaas kwam dit te laat in de wedstrijd, waardoor de E2 de wedstrijd met 8-16 heeft verloren. Volgende keer dus vanaf het begin bezig zijn met de wedstrijd en dan winnen jullie de wedstrijden!
 
De F1 speelde dit weekend thuis tegen Achilles. De F speelde een goede eerste helft, waarin ze de sterke tegenstander goed bij konden blijven en zelfs 2-1 voor stonden. Met invallers Sem, Boaz en Yara werd er snel gespeeld en goed verdedigd. De tweede helft bleek Achilles helaas een paar maatjes te groot, maar de F laat zien dat ze elke week meer leren en steeds beter gaan spelen! Bij de strafworpen werden mooie doelpunten gemaakt en door Esmé zelf twee! Ook Norah en Kyra hebben nog een paar minuutjes mee gespeeld.