Eindelijk weer winst voor Futura!

Futura is de herstart van de veldcompetitie begonnen met een nipte 21-22 overwinning op Velocitas. In Leiderdorp trok de selectie van coach Erwin dekker eindelijk weer eens aan het langste eind.

Na het dramatisch verlopen zaalseizoen, waarin Futura puntloos uit de overgangsklasse degradeerde, was het van het grootste belang dat de veldcompetitie goed gestart werd.

De eerste wedstrijd was in Leiderdorp tegen Velocitas, waar thuis nog 19-13 van gewonnen was.

Zonder de geblesseerde Elmo Noorlander, maar met de goede vervanging door Kevin Harteveld, ging Futura dramatisch van start en stond het binnen een mum 5-1 achter. Er werd teveel ruimte weggegeven in de verdediging en de aanvallen waren slordig en kort... Na wat omwisselingen ging het beter en kwam Futura terug tot 1 punt.

Ook in de tweede helft kwam Futura aanvankelijk op grotere achterstand, maar mede door een sterke invalbeurt  van Robert Kipp en zuivere scores van Lisa van der Geugten, kwam Futura kort voor tijd op gelijke hoogte. En in de laatste minuut scoorde aanvoerder Cyril van Es de winnende korf uit een vrije bal.

Positief was ook dat Rimmie Meijs weer speelde. Haar lengte en reboundkracht zal in het verdere verloop van de competitie van groot belang zijn.

Omdat VEO thuis 15-18 van Meervogels verloor, is het gat tussen Futura en VEO gegroeid tot 3 punten. Koploper BEP won 12-17 bij hekkensluiter Die Haghe, de volgende tegenstander van Futura. Dankzij de winst staat Futura nu met 9 uit 9 op de vijfde plaats. De kloof met de degradatiezone bedraagt 5 punten. Als op 11 mei op het Stokroosveld van Die Haghe wordt gewonnen, is Futura al praktisch veilig. De komende twee weken is er geen competitie. Op 11 mei is het om 15.30 uur Futura – Die Haghe.